Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikTelefonunuzun güvenliği için yazılım önerileri

    Telefonunuzun güvenliği için yazılım önerileri

    Bugün akıllı telefonumuzu sadece iletişim için değil, finansal işlemlerimiz gibi kritik seviyedeki işler için de kullanıyoruz. Bu nedenle güvenlik açısından bilgisayarlarımıza gösterdiğimiz özeni, akıllı telefonlarımıza da göstermemiz, mutlaka bir güvenlik yazılımı kullanmamız gerekiyor. Aksi takdirde büyük pişmanlıklar yaşayabileceğimiz olaylarla karşılaşabiliriz.

    Android cihazlar için çözümler

    Android işletim sistemli akıllı telefonlar için geliştirilmiş çok sayıda güvenlik çözümü mevcut. Bu uygulamaları, Google Play uygulama mağazasından bulabilirsiniz. Uygulamaların bir bölümü ücretli, bir bölümü deneme süresince ücretsiz, bir bölümü de tamamen ücretsiz olabiliyor. Ancak ben bilinen markaların dışındaki uygulamaları yüklemenizi tavsiye etmiyorum.

    Bilinir markaları tercih edin

    Üreticilerinin kim olduğu tam olarak belli olmayan, güvenilirliği kanıtlanmamış olan uygulamaların, kendilerini ‘güvenlik yazılımı’ olarak tanımlasalar dahi telefonunuzda ne işler karıştırdığını bilemezsiniz. Bu endişe nedeniyle ben size piyasada bilinirliği olan, arkasında hangi firmanın bulunduğu belli olan mobil güvenlik uygulamalarını önereceğim. Hazırsanız hemen başlayalım:

    ESET Mobile Security

    ESET Mobile Security & Antivirus

    Akıllı telefonlarınızda güvenliği sağlamak için ESET firmasının Mobile Security & Antivirüs yazılımını tercih edebilirsiniz. Telefonunuzu kullanırken internetten gelebilecek risklere karşı koruma sağlayan ve cihazınıza indirmek istediğiniz uygulamaların güvenli olup olmadığı hakkında da sizi bilgilendiren bu yazılımın temel sürümü ücretsiz olarak edinilebiliyor. Daha fazla özellikten yararlanmak içinse yazılımın ücretli versiyonunu satın almak gerekiyor. Uygulamayı buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Kaspersky Internet Security

    Kaspersky Mobile Antivirüs: AppLock & Web Security

    Cihazlarınızda üst seviye koruma sağlayan Kaspersky Mobile Antivirüs yazılımı, antivirüs, uygulama kilidi ve web güvenliği çözümü olarak öne çıkıyor. Temel antivirüs işlevlerinin yanı sıra, uygulama güvenliği açısından da koruma sağlayan yazılım, internetten yararlanırken karşınıza çıkabilecek ve sizin için risk oluşturabilecek kodlara karşı da set oluyor. Yazılımdaki hırsızlık koruması da işlevsel. Bu sayede cihazınızın fiziki güvenliğini de sağlayabiliyorsunuz. Uygulamayı buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    McAfee Mobile Security

    McAfee Mobile Security

    Mobil cihazlarınızın güvenliğini sağlama, WiFi güvenlik  fonksiyonu, uygulama kilidi ve hırsızlık koruması gibi temel işlevlerle gelen McAfee Mobile Security, tercih edebileceğiniz güvenlik çözümlerinden biri. Yazılımın hırsızlık koruması, üç başarısız denemeden sonra cihazınızı kilitliyor ve giriş yapmayı deneyen kişinin fotoğrafını çekerek kimlik tespiti konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor. Yazılım ayrıca depolama alanı temizleyici, bellek ve pil analizi gibi özellikleri içeriyor.Uygulamayı buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Bitdefender Mobile Security & Antivirus

    Bitdefender Mobile Security & Antivirus

    14 günlük deneme süresince ücretsiz kullanabileceğiniz Bitdefender Mobile Security & Antivirüs yazılımı, kötü amaçlı yazılımlardan koruma, uygulama kilidi, hırsızlık koruması gibi temel fonksiyonlar içeriyor. Yazılımda dahili olarak VPN mevcut. Ücretsiz versiyonda günlük 200 MB’a kadar VPN hizmetinden yararlanabiliyorsunuz. Daha fazlası için ücretli versiyona geçmeniz gerekiyor. Bunu da uygulama içinden satın alma yaparak kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. Uygulamayı buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Trend Micro Mobile Security & Antivirus

    Trend Micro Mobile Security & Antivirus

    Kullandığınız cihazlarda virüslere ve casus yazılımlara karşı koruma sağlayan Trend Micro Mobile Security & Antivirüs yazılımının temel sürümü ücretsiz olarak indirilebiliyor. Fidye yazılımı, sahte bankacılık, alışveriş uygulamaları ve finansal uygulamalara karşı kullanıcıları uyaran, hırsızlık girişimlerine karşı cihazınızı kilitleyen ve şüphelinin fotoğraflarını çeken bu yazılım, kablosuz ağ güvenliğini sağlama ve cihazınızın performans denetimini yapma gibi özellikleriyle de cazip bir seçenek. Uygulamayı buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Norton Mobile Security ve Antivirüs

    Norton Mobile Security ve Antivirüs

    İnternete erken dönemde girenlerin antivirüs denince akıllarına ilk gelen yazılım olan Symantec firmasının Norton ürünü, mobil cihazlar alanında da çözümler sunuyor. Firmanın Norton Mobile Security ve Antivirüs adlı yazılımı, Android işletim sistemli akıllı cihazlarınızın güvenliğini sağlamak için gelişmiş fonksiyonlar içeriyor. Norton Mobile Security ve Antivirüs, proaktif zararlı programları önleme, fidye yazılımı, gözetim riskleri ve antivirüs koruması ile geliyor. Uygulamayı buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda akıllı telefonunuzun güvenliğini sağlayacak mobil uygulamalara yakından baktık. Google Play uygulama mağazasında yer alan daha fazla güvenlik uygulamasını buradan görebilir ve dilerseniz farklı alternatifler de tercih edebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN