Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelTeknoloji ürünlerine kur indirimi geliyor!

    Teknoloji ürünlerine kur indirimi geliyor!

    Kur indirimi ile teknoloji ürünlerinde fiyatların düşmesi bekleniyor. İşte konuyla ilgili detaylar.

    Son haftalarda yaşanan kur artışı yerini daha stabil bir duruma bıraktı. Kurda ufak dalgalanmalar olsa da bu durum fiyatların ani artışına neden olacak seviyede değil.

    Peki bugünlerde daha sabit bir durumda olan döviz kurlarının bu hali fiyatları nasıl etkileyecek. Kurlar 18-20 TL bandına çıktığında üreticiler ve satıcılar elbette bu fiyatlara göre güncelleme yaptılar. Döviz kurları düştüğünde ise teknoloji ürünlerinin fiyatlarında da belli bir oranda gevşeme oldu.

    Yazının hazırlandığı tarih itibariyle 13-15 TL bandında olan kurlar teknoloji ürünlerinin fiyatlarının da biraz düşmesini sağladı. Kurların bu seviyede kalması beraberinde rakamların da oturmasını sağlayacak gibi görünüyor.

    Ancak teknoloji ürünlerine gelen fiyat artışının tek sebebi kurlar değil. Dünyada yaşanan tedarik sorunları, arz talep dengesinin bozulması, enerji fiyatlarındaki artış ve benzeri konular bu tarz ürünlerin fiyatlarının bir süre daha dalgalı bir seyirde olmasına neden olacak gibi görünüyor. Kur indirimi ile fiyatların biraz daha aşağı inmesi bekleniyor.

    Yine de döviz kurları diğer sebeplere göre fiyatları ilk ve en hızlı artıran önemli argümanlardan biri. Neredeyse fiyatların anlık olarak belirlenmesine neden olan kurların belli bir seviyede kalması önemli. Bu sayede üreticiler de uzun vadeli planlamalar yapabilirken biz tüketiciler de satın alacağımız ürünlere bu sabit fiyat öngörüleri ile karar verebiliriz.

    Kurların belli bir noktaya sabitlenmesiyle beraber fiyatlardaki aşırı dalgalanmalar da durdu. Hatta fiyatların biraz düştüğünü de söyleyebiliriz. Üretici ve satıcılar farklı kampanyalar yapabilir hale geldikçe fiyatlarda biraz daha düşüş bekleyebiliriz. Sizlere tavsiyem özellikle kampanya dönemlerini takip ederek uygun fiyatlı ürünleri satın almaya yönelmeniz olacaktır. Bu tarz kampanyaları takip etmek için hatırlatıcı kurmanız ya da almayı planladığınız ürünleri favorilere ekleyip beklemenizde fayda var. Bu sayede fiyatlardaki değişimi net ve açık olarak siz de görebilirsiniz.

    Yine de ihtiyaçları iyi belirlemek de önemli. Şunu unutmayın: Gereksiz olarak aldığınız ürünler ileride gerçekten ihtiyacınız olan ürünlerini almanıza engel olacaktır.

    Her şeye rağmen kampanyalar devam ediyor ve kurdan kaynaklanan fiyat artışları artık durdu. Bundan sonra kampanyaları takip ederek uygun fiyatlı ürünleri tercih edebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN