Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürTatilinizi Planlamak için Kullanabileceğiniz Uygulamalar

    Tatilinizi Planlamak için Kullanabileceğiniz Uygulamalar

    Tatilinizi Planlamak için Kullanabileceğiniz Uygulamalar konusunda arayış içerisindeyseniz, tatilinize keyif katacak bu uygulamalar tam sizlik.

    Seyahat uygulaması pazarı son dönemde iyice olgunlaştı ve gün geçtikçe daha fazla yanıltıcı uygulamanın marketlerde sıralandığını görüyoruz. Öte yandan tatilimize renk katacak, daha fazla keyif alacağımız uygulamalara da ihtiyaç duyuyoruz. Mobil cihazlarımız ise kuşkusuz seyahatlerimizin her anında en büyük yardımcımız haline geldi. Planlamadan keşfetmeye, unutulmaz anları kayıt etmekten boş vakitleri değerlendirmeye, hemen her ihtiyacımız için telefonumuza sarılıyoruz.

    Kişisel olarak yeni uygulamaları denemek konusunda oldukça cömert davrananlardanım. Her ne kadar yeni uygulamalar mevcut kullandığımız uygulamaların tahtını sarssa bile, bazılarının yerini dolduramadığını düşünüyorum. Bu açıdan uygulama önerilerimde hem yenilere hem de benim için değişmez olanlara yer verdim.

     

    Tatiliniz için ilham alın.

    Tatilinizi Planlamak için Kullanabileceğiniz Uygulamalar

    Tatilinize değer katacak ve güvenle indirip, kullanabileceğiniz uygulamaları dört gruba böldüm.

     

    İlham alın, keşfedin.

    İlk önce tatiliniz için ilham alabileceğiniz uygulamalarla başlayalım.

    Tatil amacınız rahatlamak mı, yeni yerler keşfetmek mi, yeni insanlarla tanışmak mı, yoksa tam bir kararsızlık içerisinde misiniz… İşe ilham almakla başlayın. Bunun için en faydalı temel uygulamalar kuşkusuz Pinterest ve Instagram. Bölge ve mekan araştırmaları için önce yakın dostlarınızın hesaplarını inceleyin. Ardından kullanacağınız uygulamanın sunduğu özelliklere göre etiket, pano, başlık ve konum gibi alanlar üzerinden araştırmalarınızı derinleştirin.

     

    Organize ve planlı tatil sevenlere.

    Tatilinizi Planlamak için Kullanabileceğiniz Keşif Uygulamaları

     

    TripIt

    Organize ve planlı tatil geçirmek isteyenler için önerdiğim TripIt tam bir cankurtaran.  Uygulama üzerinden uçuşlar, güzergahınızdaki oteller, araç kiralama şirketleri gibi ihtiyaç duyacağınız tüm adreslere kolayca ulaşıp, rezervasyonuzu yapabilirsiniz. Aynı zamanda seyahat planlarınızı arkadaşlarınızla kolayca paylaşabilir, seyahat planları oluştururken ya da havaalanında karşılama hizmeti gibi şeyleri ayarladığınızda senkronize edebilirsiniz.

    Hitlist

    İlham sonrası biraz daha fikre ihtiyaç duyuyorsanız bu yardımcı uygulamayı da denemenizi öneririm. Kıtalar, bölgeler, plajlar, adalar, turlar ve daha pek çok alanda geniş arama olanağı sunan uygulama, bolca yönlendirici fikri sıralıyor. Esnek tarihlere veya varış noktalarına gore uçuş fırsatlarını da bulabileceğiniz uygulama vazgeçilmeziniz olmaya aday.

    Guides by Lonely Planet

    Lonely Planet çevrimdışı haritalar, görülmesi gereken yerler, semt rehberleri, sesli rehberlik gibi özellikleri bulunan ve uzmanların tavsiyesiyle desteklenen harika bir uygulama. Türkçe dil desteği de var.

     

    Rezervasyon yapın, rahat edin.

    Rotanızı belirledikten sonra en uygun ulaşım ve konaklama fırsatları için aşağıdaki uygulamalardan birini seçebilirsiniz.

     

    Tatilinizi Planlamak için Kullanabileceğiniz Rezervasyon Uygulamaları

    Seyahatlerinizi planlarken kullanıcı yorumlarını dikkate alıyorsanız bu uygulamaları baştacı edebilirsiniz. Uygulamaların kullanımı çok pratik ve rezervasyon yapma şansınız da var.

    • TripAdvisor
    • OtelSonDakika – Otel Rezervasyon
    • Ucuzabilet
    • Skyscanner
    • Expedia
    • Airbnb
    • Trivago

     

    Tatilinizi Planlayın

    Ben gibi tatlı/tatsız sürpriz sevmeyen biriyseniz en güzel tatil kontrolünüz altında olan ve ne yapmanız gerektiğine fazla kafa yormayacağınız bir tatildir. Yeni bir ülkeye, şehre, beldeye, kasabaya adımınızı atmadan önce tatilinizi planlamak için biraz çalışın derim.

     

    Tatilinizi Planlamak için Kullanabileceğiniz Uygulamalar

    Planlı programlı tatil sevenlerin hoşuna gidecek uygulamalar aşağıda.

    • Trip by Skyscanner
    • Tripwolf
    • Musement
    • Cool Cousin
    • Packr
    • PackPoint Travel

     

    Yeni bir ülkeye, şehre, beldeye, kasabaya adım adım.

     

    Tatilin Tadını Çıkarın

    Artık tatile çıkmaya hazırsınız. Bundan sonra tek yapmanız gereken aşağıda sizin için sıraladığım tatil anılarınızı ölümsüz kılacak yardımcı uygulamaların keyfini çıkarmak.

    Storyo – Clever video journals

    Storyo ile çektiğiniz kısa klipleri, sosyal medyada paylaştığınız içerikleri ve daha da fazlasını video haline getirmenize olanak sağlıyor. Kolayca oluşturabileceğiniz videolar için aşağıdaki adımları kullanabilirsiniz.

    Fotoğraf rulonuzda kullanmak istediğiniz fotoğrafları, ilgili facebook iletilerinizi, dilerseniz harita bilgilerini seçin, çalışmanızın en başında ve en sonunda yer alan fotoğrafları belirleyin. Seyahat videonuz hem paylaşılmaya hem de arşivlenmeye hazır. (Xanax)

    Journi Journal & Photo Book

    Seyahat anlılarınızı birer kitapçığa dönüştürmek ister misiniz? Bu uygulama ile seyahat kitapçıkları oluşturmak çok basit hale getirilmiş.

     

    Tatilde kitap ve dergilerinizi yanınızda taşımaya ne dersiniz?

    Bunun için özel bir cihazınız olmasa bile tablet ve telefon size yeterli gelecektir. Tatilinizi unutulmaz kılmaya aday diğer uygulamalar için “En İyi Seyahat Uygulamaları” başlıklı yazımı okumanızı da öneririm.

     

    En İyi Seyahat Uygulamaları

     

     

    Şimdiden hepinize iyi tatiller dilerim, fayda görmeniz dileğiyle.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN