Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiTaşınabilir hoparlör alırken dikkat edilmesi gerekenler

    Taşınabilir hoparlör alırken dikkat edilmesi gerekenler

    Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte kablosuz cihazları yaygınlaşması da hız kazandı. Bu anlamda en çok rağbet gören cihazlar ise taşınabilir hoparlörler diyebiliriz. Bu hoparlörler kimi yerlerde bluetooth hoparlör olarak da geçiyor. Fakat günün sonuna geldiğimizde hepsi bizlere mobilite anlamında istediğimizi sunuyor.

    Taşınabilir hoparlörlerin en önemli özelliği dilediğimiz yere götürüp, dilediğimiz gibi çalabilmemiz. Bu anlamda taşınabilir hoparlör modelleri, bir PC ya da telefondan çok daha verimli olduğunu söyleyebiliriz. Peki taşınabilir hoparlör alırken dikkat etmemiz gereken unsurlar neler? Dilerseniz şimdi biraz bu kriterlerden bahsedelim.

    İyi bir ses kalitesi

    Taşınabilir hoparlör satın alırken, ilk kriteriniz her zaman iyi bir ses kalitesi olmalıdır. Sonuç olarak hoparlörün telefon kadar ses çıkartması kimsenin işine gelmez. Bu anlamda alacağınız hoparlörün ne gibi teknik özelliklere sahip olduğunu mutlaka kontrol edin. Bu noktada iyi bir ses kalitesini tamamen sizin beklentileriniz belirleyecektir. Bunu da unutmayın. Yani başkası için tatmin edici olmayan bir deneyim, sizin için tamamen yeterli olabilir. Bu sebepten ötürü imkanınız varsa alacağınız hoparlörü önceden deneyimlemenizi tavsiye ederiz.

    Taşınabilir hoparlör

    Taşınabilirlik boyutu

    Taşınabilir bir hoparlör alırken bunu nerede kullanacağınızı, nasıl taşıyacağınızı da hesaba katmanız gerekiyor. Çünkü söz konusu taşınabilir bir cihaz olduğunda, farklı boyutlarda, farklı ağırlıklarda pek çok seçeneğin olduğunu unutmayın.

    Şarj süresi

    Bizler için önemli olan kriterlerden birisi de şarj süresi. Sonuçta taşınabilir hoparlörü dinlediğiniz yerde her zaman bir güç kaynağı bulunmayabilir. Bu açıdan bakıldığında pil süresi uzun bir cihaz almanız en sağlıklı sonuç olacaktır.

    Giriş desteği

    Günümüzde pek çok taşınabilir hoparlör seçeneği mevcut. Bu hoparlörlerin bazıları yalnızca Bluetooth bağlantısını desteklerken, bazılarında USB, AUX ve microSD gibi girişler de yer alabiliyor. Dolayısıyla bu noktada alacağını hoparlörde istediğiniz bağlantıların olup olmadığını mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor.

    Tasarım

    Taşınabilir bir hoparlör alırken bakmanız gereken şeylerden birisi de tasarım. Çünkü hoparlörün tasarımı sadece göze hitap etmekle kalmamalı. Bunun yanında her yerde rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir tasarıma sahip olmalı.

    Örneğin bir kampa gittiğinizde bu hoparlörü bir ağaca asabileceğiniz ipi ya da çıkıntısı olması sizin için artı bir avantaj demek. Tasarım tarafındaki örnekleri bu şekilde çoğaltmak mümkün.

    Sonuç olarak akıllı hoparlör alırken bakmanız gereken belli başlı kriterler olduğunu unutmayın. Ayrıca alacağınız hoparlörün sizin ihtiyaçlarınızı ne derece karşılayabileceğini de iyi analiz edin.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN