Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraBaktığınız her yeri Snapchat filtreleriyle görmeye ne dersiniz?

    Baktığınız her yeri Snapchat filtreleriyle görmeye ne dersiniz?

    Snapchat’in ‘gördüğünü paylaş’ diye özetleyebileceğimiz Spectacles adlı gözlüğünü bir adım ileriye taşımayı hedefleyen yeni bir konsept tasarım ortaya çıktı. Swift Creatives’in Snap Goggles adını verdiği bu yeni gözlük, kullanıcılara Snapchat filtrelerini günlük yaşamlarında kullanabilme imkânı sunuyor.

    Popüler sosyal medya platformlarından Snapchat, Spectacles adlı gözlüğüyle kullanıcıların baktıkları ve gördüklerini paylaşmalarını kolaylaştırıyor. Snapchat’in bu gözlüğünün yapabildiklerini daha da ileriye taşıyan bir konsept tasarım geçtiğimiz günlerde Danimarka merkezli tasarım stüdyosu Swift Creatives‘ten geldi.

    Swift Creatives’in Snap Goggles adını verdiği bu yeni gözlüğü, artırılmış gerçeklikten faydanalanarak (AR) kullanıcıların Snapchat filtrelerini günlük yaşamlarında da baktıkları her yerde görebilmelerini sağlıyor. Doğal olarak da bu eğlenceli bir deneyim sunuyor.

    Snap Goggles

    Snap Goggles, Snapchat filtrelerini akıllı telefon uygulaması yerine doğrudan gözlükle görebilmeyi sağlıyor. Şeffaf ekranlardan oluşan bu teknolojik gözlük, kullanıcılarına baktıkları yerde Snapchat filtreleri etkin bir görme yeteneği sağlıyor.

    Bu sayede Snap Goggles kullanıcıları baktıkları her yeri, Snapchat filtreleriyle renklendirilmiş görürken, karşılarındaki kişileri de Snapchat filtreleriyle farklı yüz tasarımlarıyla karşısına alabiliyor.

    Snap Goggles

    Bu teknolojik gözlüğün kullanılmadığı zamanlarda şarj edilebilmesi için içinde batarya bulunan bir çantası var. Gözlük çantadan çıkarılıp, sapları açıldığında otomatik olarak aktif oluyor ve çalışmaya başlıyor.

    Yüksek kalitede kameralar içeren Snap Goggles, şık görünümlü çerçeveleriyle güzel bir aksesuar olmasının yanı sıra, derinlik ve hareket algılama, yapay zekâ ve artırılmış gerçeklik yetenekleriyle de yeni nesil akıllı gözlüklerin nasıl olması gerektiğine de ışık tutuyor.

    Snap Goggles

    Snapchat’in Spectacles adlı gözlüğü, kullanıcıların sosyal medya paylaşımlarını kolayca yapabilmeleri için görüntüler akıllı telefon uygulamasına aktarırken, Swift Creatives’in Snap Goggles konseptinde kullanıcıya gerçek zamanlı görme sağlanıyor ve görüntüler kaydedilmiyor.

    Snap Goggles, şu an konsept bir tasarım olsa da Snapchat’in Spectacles adlı gözlüğüne sahip olma şansınız var. Şirketin buradan ulaşabileceğiniz Spectacles sayfasında daha fazla detay ve satın alma bilgileri bulmak mümkün.

    Swift Creatives’in Snap Goggles konseptiyle ilgili gelişmeleri takip etmek içinse şirketin Behance sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN