Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSuper Mario Run 'koşmaya' devam ediyor

    Super Mario Run ‘koşmaya’ devam ediyor

    super-mario-run-media-trend

    Super Mario Run, 2016’nın son günlerinde yayınlanmış, o yılın tartışmasız en ‘trend’ mobil oyunu’ Pokemon GO’yı geride bırakamasa da gördüğü yoğun ilgiyle şaşırtmıştı. Yapımın geliştiricisine yüklü gelir kazandırdığı biliniyor, öte yandan tartışmaları da beraberinde getiren bir mobil yapım olduğu da yadsınamaz bir gerçek.

    Çoğu kimsenin bildiği üzere Super Mario Run, oynanmaya başlanmasının üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra ‘ücretli’ olarak devam edilmesini gerekli kılan bir yapıya sahip. Ayrıca son derece basit olduğu da görülüyor. Tüm bu olumsuz özelliklerine karşın açıklanan yeni veriler, hala ne denli popüler olduğuna işaret ediyor.

    150 milyon!

    Açıklanan yeni rakamlara göre Super Mario Run, Apple’ın iOS ve Google’ın Android platformları için toplamda 150 milyonluk indirilme rakamını geride bıraktı. Ulaşılan rakam, yapımın tüm dünyada gördüğü olağanüstü ilgiyi bir kez daha kanıtlamış durumda.

     10’da 1’i kadar indirildi ama…

    İlginç bir detay olarak bir diğer Nintendo oyunu olan Fire Emblem: Heroes’un, 15 milyonluk indirilme rakamına karşın Super Mario Run’dan daha fazla gelir sağladığı görülüyor. Bu da Super Mario Run için ilginç göstergelerden biri.

    [vsw id=”AWOcLSD_D1I” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

    Animal Crossing de yolda

    Ve son bir bilgi daha; Nintendo, yılın sonuna doğru bir diğer mobil platform yapımı daha sunacak, Animal Crossing adını alacak oyunun Super Mario Run’a benzer yapıda olacağı kaydediliyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN