Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetStadyumu Evinize Getiren Televizyonlar

    Stadyumu Evinize Getiren Televizyonlar

    Süper lig için geri sayım başladı, evdeki hazırlıklarımız hız kazandı. Yazımda, stadyumu evinize getiren televizyonlar ve öne çıkan özelliklerini derledim.

    Tuttuğunuz takım belli, peki ya teknolojik kadronuz maçlara hazır mı?

    Hazır maç sezonu için geri sayımı başlatmışken, yeni bir televizyon almayı veya televizyonunuzu yenilemeyi düşünüyorsanız ilk adım olarak yazımı ve önerilerimi okumanızı öneririm.

    Ben lig sezonu için ön hazırlıklarımı yaptım. Atıştırmalıklarımı ve içeceklerimi stokladım, lig fikstürüne göre ön ajandamı ayarladım. TV karşısında en rahat pozisyona geçip, kanepemi ona göre konuşlandırdım.

    Elbette bunlar basit ve temel hazırlıklar, en önemlisi ise tıpkı statta maç izliyormuş keyfi yaşatan ve adeta stadyumu evinize getiren televizyonlar.

     

    Fikstür çekildi, takımlar hazır, ilk maçlar başlıyor.

    Stadyumu Evinize Getiren Televizyonlar

    Sesiyle, görüntüsüyle tribün coşkusunu ev konforunda yaşatan yeni nesil televizyonların seçiminde pek çok farklı kriter bulunuyor. Teknolojisi ve tasarımı ile öne çıkan, fiyat performans karşılaştırması yapıldığında fark yaratan televizyonlar seyir keyfimizi katlıyor. Televizyonunuz için boyut belirlerken, odanızın ölçülerini göz önünde bulundurmak önemli bir etken. Salonunuzun büyüklüğü, kanepeniz ve televizyonunuz arasındaki izleme mesafesi de önemli kriterler arasında. Ben sizin için ortalama bir sıralama yaptım.

    Görüntü kalitesi

    Özellikle futbol maçı gibi hareketli sahnelerin hakim olduğu görüntüler için Hz ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Yani, en iyi maç izlenebilecek televizyonlar Hz değeri yüksek olanlar.

     

    Bağlantı türleri

    Bugün piyasadaki hemen her televizyonda, bir kablo yardımıyla televizyona ses ve görüntü aktarımı sağlayan HDMI girişi mevcut. Böylece telefon ya da bilgisayarı televizyona bağlamak mümkün oluyor. İnternet bağlantısı olan bir bilgisayarı televizyona bağlayarak çok daha kaliteli bir görüntü ve sesle film izleyebilir, müzik dinleyebiliriz. HDMI dışında USB, Scart ve DVI gibi değişik bağlantı yuvaları da var. Bu girişlerden ne kadar çok olursa o kadar çok aygıtı TV’ye bağlayabiliriz.

     

    İşte sesiyle, görüntüsüyle tribün coşkusunu ev konforunda yaşatacak televizyonlar.

    Sizin için seçtiğim televizyonlara gelince;

    SAMSUNG 75Q800T QLED TV

    QLED TV’ler en basit haliyle Quantum Dot teknolojisi kullanan LED TV’lerdir. QLED TV’ler, Quantum Dot’ların sunduğu “yüksek parlaklık” gibi birçok benzersiz özellikten yararlanır.

    189 cm ekran boyutu, 7680 x 4320 çözünürlüğü ve UHD 8K görüntü kalitesiyle üst düzey bir izleme deneyimi sunan bu Samsung QLED televizyon, üstün berraklık sağlayan 33 milyon pikselin gücünü her karede hissettiriyor. %100 Renk Hacmi ile Quantum Dot teknolojisi, ışığı alıp her parlaklık seviyesinde gerçekliğini koruyarak, nefes kesen renklere dönüştürüyor. Çoklu Ekran özelliği TV ekranınızı ikiye bölerek, seyrettiğiniz maçı bir tarafta, spor programını veya farklı bir maçı diğer ekranda yansıtıyor.

    Tizen işletim sistemi kullanan bu Smart TV, dahili uydu alıcısı ve 70W 4.2 ses sitemi ile birlikte geliyor. 4 HDMI ve 2 USB girişi bulunan televizyonda WiFi bağlantısı da mevcut. Yıllık enerji tüketimi 560 kWh olan televizyon A+ enerji grubuna yer alıyor.

    LG 86NANO906 Nanocell TV

    LG’nin en gelişmiş LED TV’si olan NanoCell TV, üstün görüntü kalitesi, saf ve canlı renkler, geniş izleme açısı ve minimum çerçeveli şık bir tasarım sunuyor.

    LG’nin 218 cm ekran boyutu, 3840 x 2160 çözünürlüğü ve UHD 4K görüntü kalitesiyle öne çıkan televizyonunda Dolby Vision & Atmos kullanılmış. Dolby Atmos her nesnenin hareketini gerçekçi bir şekilde yakalarken, 360º surround ses performansı sunuyor.

    Bu NanoCell televizyonda gerçek 4K çözünürlük ve NanoCell teknolojisi bir arada kullanılmış. LG NanoCell, HLG ve HDR 10 HDR desteği ile daha canlı renkler, daha yüksek kontrast ve karanlık sahnelerde daha fazla detay izlemeyi mümkün kılan televizyonda, futbolcuların detaylı hareketlerini tam önünüzde oynanıyormuş gibi görebilirsiniz.

    α9 Gen3 AI Processor 8K işletim sistemi bulunan televizyonda, dahili uydu alıcısı da var. 4 HDMI ve tek USB girişi bulunan televizyonda, bluetooth ve WiFi bağlantısı da mevcut.

    SONY 85XH8096 LED TV

    LED TV, arka aydınlatmasında Led teknolojisinin kullanıldığı düz panel ekranlarda uygulanan bir görüntüleme teknolojisidir. 

    Sony’nin 215 cm ekran boyutu, 3840 x 2160 çözünürlüğü ve UHD 4K görüntü kalitesiyle öne çıkan bu televizyonunda ise X-Balanced Speaker kullanılmış. Sesle Arama özelliği bulunan televizyonda, Google Assistant özellikli TV’nizden, güvenlik kameraları ve cihazları gibi akıllı cihazlara bağlanmasını ve iletişim kurmasını isteyebilirsiniz.

    Motionflow teknolojisi kullanılan televizyonda, hareketin akıcı ve net olması için görüntüler arasında daha az bulanıklık ve akıcı hareket sağlanmış. İnce çerçeveli olarak tasarlanan TV, şık ve zarif görünümü ile de gönüllerde yer ediyor.

    5000’i aşkın uygulama ile gelen bu SONY LED TV’de UHD 4K çözünürlük kullanılmış. Android işletim sistemi ile gelen televizyonda, dahili uydu alıcısı bulunuyor. Dolby Audio, Dolby Atmos Vivid, Cinema Gam bağlantılarına ek 4 HDMI girişi kullanılan televizyonda, WiFi bağlantısı da mevcut.

    Futbol Maç Programı ve Derbi Haftaları

    11 Eylül’de başlayacak Süper Lig’deki 42 haftalık yeni sezon, Trabzonspor-Beşiktaş derbi maçıyla başlayacak. Bu yıl liglerde 21 takımın yer alacağını, 420 maçın oynanacağını ve ara tatilin de olmayacağını belirtmek lazım. Adeta futbol bayramı yaşanacak Süper Lig’de, bu sezon tam 9 haftanın maçları hafta içi oynanacak. Seyircisiz gerçekleşecek G.Saray-F.Bahçe derbisinin yer aldığı 3. haftanın ardından, statlara kapasitelerinin yüzde 30’u oranında seyirci alınmaya başlanacağı bilgisini de vermek isterim.

    Derbi haftalarını detaylandırmak gerekirse; süper Lig’de 1’inci hafta Trabzonspor – Beşiktaş, 3’üncü haftada Galatasaray – Fenerbahçe, 6’ncı haftada Fenerbahçe – Trabzonspor, 10’uncu haftada Fenerbahçe – Beşiktaş, 15’inci hafta Trabzonspor -Galatasaray ve 19’uncu haftada Beşiktaş – Galatasaray maçları oynanacak.

    Şimdiden hepimize seyri keyifli bir lig diliyorum ⚽️. Tuttuğumuz takımların vurduğu gol olsun, hepimize bol şans.

     

    Bir zamanlar televizyonların konulduğu TV sehpa üniteleri, büfe gibi eşyaların yerini, şimdi dekoratif ve kullanışlı TV askı aparatları aldı. TV Askı aparatı seçiminde rehber niteliği taşıyan yazımda, askı aparatı almadan önce bilmeniz gerekenleri bir araya getirdim.

     

    TV Askı aparatı nasıl seçilir?

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN