Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSSD performansını artırmak için en iyi ücretsiz yazılımlar

    SSD performansını artırmak için en iyi ücretsiz yazılımlar

    Depolama birimi olarak SSD kullanıyorsanız, hızını ve performansını artırmak için en iyi ücretsiz yazılımlar listemize bakabilirsiniz.

    Microsoft Windows’un en son sürümü, SSD’lerin az çok bakımını yapabilse de, Windows’un diğer sürümlerinde durum böyle değil. Bu rehberde, SSD’nizi optimize etmenize ve böylece onlardan alabileceğiniz tüm performansı almanıza yardımcı olacak en iyi ücretsiz araçları tanıtıyoruz.

    Katı hal sürücüleri, kişisel bilgisayar kullanıcılarının kullanıcı deneyiminde bir “öncesi ve sonrası” yaratacak kadar etkililer. Sonuçta, veri aktarımında ve erişimde geleneksel mekanik sabit sürücülerden en az birkaç kat daha hızlı olma eğilimindeler. Bir SSD kurulu sistem, sıradan bir HDD kurulu sisteme göre çok daha hızlı açılır, uygulama açılma süreleri, sistemin yanıt süresi gözle görülür biçimde kısalırken, veri aktarım hızları da katlanarak artar.

    Bununla birlikte, standart olarak bu tür depolama birimlerinin kullanımına hazır olmayan birkaç işletim sistemi vardır. Bu, kullanıcının bilinmeyen seçenekleri bulmak için belirsiz menülere dalması gerektiği anlamına gelir; bu seçeneklerle, bunları etkinleştirerek veya devre dışı bırakarak performansı olumsuz etkileyebilirler. Çünkü SSD’ler bir konuda HDD’lerden geri kalıyorsa, bu da cihazların ömrüdür.

    SSD performansını artırmak için en iyi ücretsiz yazılımlar

    Abelssoft SSD Fresh

    Teknik bilgisi olmayan veya SSD ihtiyaçları hakkında fazla araştırma yapmak istemeyen kullanıcılar için tasarlanmış bir programdır. Optimizasyon için bir düğmeye basmak yeterlidir.

    Program ücretsizdir, ancak 6 aylık ücretsiz güncelleme, teknik desteğe erişim ve cihazı izleyecek ve tekrar optimizasyon gerektiğinde bizi uyaracak bir modu bulunan ücretli bir sürümü de vardır.

    Tweak-SSD

    Önceki program gibi, Tweak-SSD de ücretsiz bir yazılımldır, ancak bilgisayarımızın depolama birimlerinin TRIM komutunu optimize etmemize izin veren ücretli bir sürümü vardır.

    Elpalmsoft SSD Tweaker

    Bu program, sıradan kullanıcılar için geliştirilmedi. Daha profesyonel bir nitelikte SSD optimizasyonuna ihtiyaç duyanlar, örneğin dosya sunucularında kullanılanmm SSD’lerin performansını iyileştirmek isteyenler için uygun.

    Bu yazılımın da her biri programın yeteneklerini artıran, en ucuzu 15 dolar, en pahalı olanı iser 249 dolar olan birkaç sürümü daha bulunuyor.

    MaxVeloSSD

    Diğer programların aksine, MaxVeloSSD, AMD StoreMi’yi etkinleştirdiğimizde 2. Nesil AMD Ryzen gibi çalışıyor. Yani, RAM içerisinde bir önbellek diski oluşuturuyor ve mekanik sabit sürücülerimizin SSD’lerle elde edilenlere benzer performans seviyelerine ulaşabilmesini sağlamak için SSD’yi kullanıyor.

    SSD performansını artırmak için en iyi ücretsiz yazılımlar
    SSD performansını artırmak için en iyi ücretsiz yazılımlar

    Programın ücretsiz deneme sürümü mevcut, ancak normal sürümlere uygun olması için ödeme yapılması gerekiyor. Bu bağlamda, MaxVeloSSD’nin 4 versiyonu var, fiyatları ise 14,99 eurodan 299,99 euroya kadar değişiyor.

    CristalDiskInfo

    SSD’lerin bellek yongalarının sınırlı bir ömrü vardır, bu, arızalanmadan önce yazılabilecek veri miktarının sınırlı olduğu anlamına gelir. Bu veri numarası tüm SSD’lerde TBW olarak belirtilir, değeri çoğu durumda 60 TB ile 1200 TB arasında değişir ve SSD’nin kapasitesine bağlı olarak değişir. CristalDiskInfo, size sağlık durumunu yüzde olarak göstermenin yanı sıra SSD’nize yazılan veri miktarını kontrol etmenize yardımcı olacak basit bir uygulama.

    EaseUS Partition Master Free

    EaseUS Partition Master Free, hem mekanik sabit sürücüler hem de SSD sürücüler ile çalışmak üzere tasarlanmış bir araçtır.

    Önyükleme sektörlerini onarmak, silinen verileri kurtarmak ve sürücülerdeki hasarlı bölüm tablolarını onarmak gibi çeşitli görevleri gerçekleştirmemize olanak tanır. FAT, NTFS, exFAT ve ext2 formatlarını destekler.

    TreeSize Free

    TreeSize Free, farklı dosyalar ve dizinler tarafından kullanılan disk alanı miktarını analiz etmek için kullanılır. Tüm bilgiler bir ağaç şeklinde görüntülenir, bu da işleri kolaylaştırır. Bu uygulama sayesinde SSD’de kullandığımız tüm alanı mükemmel bir şekilde kontrol edebiliriz, zira belirli dosya büyüklüğü aralıkları vererek buradaki dosyaların nerede olduğunu bulabilir ya da diskteki klasör yapısına göre nerede yığılma olduğunu görebiliriz.

    SSD performansını artırmak için en iyi ücretsiz yazılımlar
    SSD performansını artırmak için en iyi ücretsiz yazılımlar

    AS SSD Benchmark

    SSD’nizin performansını değerlendirmek ve doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için kullanabileceğiniz AS SSD Benchmark, SSD’nizin verilerinin okunmasında ve yazılmasında ulaştığı hız değerlerini ekrana getirir. Bu şekilde de bir problem olup olmadığını görebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN