Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSosyal medya için pratik görsel hazırlama uygulamaları

    Sosyal medya için pratik görsel hazırlama uygulamaları

    Sosyal medya artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Sabah uyanır uyanmaz ilk iş olarak sosyal medya hesaplarımızı kontrol ediyor, gece uykuya dalana kadar sosyal medyada hayatımızın neredeyse tüm detaylarını paylaşıyoruz. Hal böyle olunca hesabımızın görsel kalitesinin de oldukça yüksek olması gerekiyor. Bu hafta sizlerle sosyal medya hesaplarınızı yönetirken kullanabileceğiniz pratik tasarım araçlarını paylaşacağım. 

    Canva

    Canva, küçük işletmeler ve girişimciler için oldukça pratik bir şekilde tasarımlar hazırlamaya yardımcı, şablon tabanlı bir grafik tasarım uygulamasıdır. Uygulamada ücretsiz olarak kullanabileceğiniz yüz binlerce şablon, grafik ve fotoğraf bulunuyor. Dilerseniz Canva Pro aboneliğiyle çok daha fazla tasarım temasına ve görsele erişim hakkı da satın alabilirsiniz. 

    Canva’yı açtığınızda, poster tasarımından, Instagram postlarına kadar her şey için düzinelerce olası şablon seçeneği kullanımınıza sunuluyor. Daha özel seçenekleri görmek için ekranın sağ üst köşesindeki arama çubuğunu tıklamanız ve “doğum günü Instagram hikayeleri” gibi bir şey aramanız yeterli! Tasarım şablonlarında kendi logo ve fotoğraflarınızı da kullanabilir, oluşturduğunuz tasarımları kişiselleştirebilirsiniz. 

    Canva’nın en sevdiğim özelliklerinden biri de ekibinizle birlikte çalışma kolaylığı sağlaması. Google Dokümanlar gibi Canva da başkalarıyla tasarımlarınızı paylaşmanıza ve ortak çalışmanıza olanak tanıyor. Araç çubuğundaki Paylaş düğmesini tıklayıp, çalışma arkadaşınızın  e-posta adresini eklediğinizde artık tasarımlarınızı paylaşıma açmış oluyorsunuz. İşiniz bittiğinde, tasarımınızı kaydetmek için İndir’i tıklamanız yeterli!

    250.000’den fazla şablon ve 5 GB depolama alanı için ücretsiz; Sınırsız depolama alanı, milyonlarca varlık ve daha fazlasını sunan Canva Pro için ayda 12,95 ABD dolarından başlayan fiyatlarla uygulamayı kullanabilirsiniz. Pro’da çok sayıda ekstra tasarım ve otomatik yeniden boyutlandırma, bir sosyal medya planlayıcısı ve “marka kitinizi” yükleme yeteneği gibi bazı güzel özellikler sunuluyor, böylece tasarımlarınıza logonuzu, marka renklerinizi ve yazı tipinizi kolayca ekleyebilirsiniz. 

    Pixlr

    Pixlr, photoshop!a erişimim olmadığında kullanmış olduğum bir uygulama. Web sitesi üzerinden kullanıyorum ve ihtiyacım olan tasarımları temel araçlarla hızlıca hazırlayabiliyorum. Pixlr’ın kullanabileceğiniz iki versiyonu mevcut. Pixlr X, daha basit araçları kullanarak giriş seviyesindeki kullanıcıların temel ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Pixlr E ise daha gelişmiş tasarımlar oluşturmanıza yardımcı oluyor. Siteye dilerseniz kendi fontlarınızı da yükleyebiliyorsunuz. Pixlr’ın en sevdiğim özelliklerinden biri ise .psd uzantılı dosyaları düzenlemeye imkan vermesi. 

    Pixlr’da Photoshop’ta olduğu gibi birçok filtre bulunuyor. Metinler için efektler de bulunuyor. Ayrıca metinlerin satır aralıklarını ve harf boşluklarını ayarlayabiliyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde siteye tasarım şablonları ve remove.bg sekmesi eklendi. Artık Pixlr üzerinden de tasarım şablonlarını kullanarak, tasarımlarınızı oluşturabilirsiniz. Remove.bg ile de fotoğraflarınızı saniyeler içerisinde kolayca dekupe edebilir, tasarımlarınızda kullanabilirsiniz. 

    Adobe Spark 

    Adobe, grafik tasarımdaki en büyük başrol oyuncusudur, bu nedenle sosyal medya ve web grafikleri yapmak için tasarlanmış bir uygulamaya sahip olmaları da şaşırtıcı değil! Keza artık son kullanıcı için pek çok tasarım uygulaması seçeneği ve web sitesi bulunuyor.  

    Adobe Spark da Canva ve Pixlr gibi ücretsiz tasarım şablonlarına sahip bir uygulama. Hali hazırda portföylerinde 34.000’den fazla tasarım şablonu bulunuyor. Bunların önemli bir kısmı, yalnızca abonelere sunulan premium şablonlardır. Ancak yine de ücretsiz olarak kullanılabilen binlerce şablon bulunuyor. Gerisi sizin hayal gücünüze ve tasarım kabilyetinize kalmış! 

    Spark’ın öne çıkan en önemli özelliği ise tasarımlarınızı farklı sosyal medya platformları için yeniden boyutlandırma ve biçimlendirme imkanı veriyor olması. Dilerseniz Spark ile sadece sosyal medya grafikleri değil, web sayfası şablonları ve videolar da oluşturabilirsiniz. Spark’ın ücretsiz versiyonunun en önemli dezavantajı ise, Adobe’un tasarımınızın alt köşesine kendi logosunu eklemesi. 

    Adobe Spark temel özellikler için ücretsiz; logo yükleme ve yerleştirme, markalı şablonlar ve araçlar gibi premium özellikler için ise aylık 9,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla kullanıma sunuluyor. (Bu premium özellikler, aylık 19,99 $ planından başlayan bir Adobe Creative Cloud aboneliği ile birlikte geliyor.)

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN