Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonSony'den sensörler için yapay zekâ eklentisi

    Sony’den sensörler için yapay zekâ eklentisi

    Her geçen gün yapay zeka konusunda rakipleri ile arasındaki farkı açmaya devam eden Sony, şimdi de sensörlerine yapay zeka ekleme hazırlığında. Detaylar haberimizde…

    Sensör tedarikçileri arasında başı çeken Sony, bu alanda yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleme hazırlığına girmiş durumda. Japonya merkezli teknoloji şirketi, yakın bir zaman içinde sensörlerine yapay zeka birimi ekleyecek ve bu şekilde sensörlerinin daha akıllı bir yapıya kavuşmasını sağlayacak. Devrim yaratacak olan bir gelişmenin çalışmalarını başlatan şirketin sensör departmanında yapılan açıklamada yakın bir gelecekte sensörlerin yapay zeka ile buluşacağını belirtti.

    Sensörlere yapay zeka eklenmesi ile gelen veriler direkt olarak sensör birimi içerisinde işlenecek ve bu şekilde cihazların ana işlemcisine ya da görüntü işlemcisine çok fazla yük binmeyecek. Bunun sonucunda ise sahne ayarlamaları daha hızlı olacak be aynı zamanda enerji daha verimli kullanılmaya başlanacak.

    Sony’den devrim niteliğinde bir çalışma

    Sony’nin sensörler üzerinde yaptığı bu çalışmanın devrim niteliğinde bir girişim olması muhtemel. Çünkü yapay zekalı sensörler ile artık profesyonel olmayan kullanıcılar dahi oldukça etkileyici kareler yakalama şansını elde edecek.

    Sony, şu an için yapay zekalı sensörleri ne zaman piyasaya çıkaracağı konusunda bilgi vermiyor. Ancak mevcut yongalarda değişiklik yapılmasının ardından yeni teknolojinin pazara sunulması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN