Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelSony Xperia 5 II için DxOMark puanı belli oldu

    Sony Xperia 5 II için DxOMark puanı belli oldu

    Sony Xperia 5 II modeli için beklenen DxOMark puanı belli oldu. Telefon bildiğiniz üzere kamera tarafında iddialıydı. Derinlik, yakınlaştırma performansı ve renk doğruluğu gibi pek çok değişkenin değerlendirilmesiyle telefonun kamera performansı ortaya çıktı. İşte Sony imzalı Xperia 5 II’nin DxOMark puanı:

    Sony Xperia 5 II 111 puanın sahibi oldu

    Sony’nin telefonu 6.1 inç ekran boyutuna ek olarak Full HD Plus OLED bir ekrana sahip. Ekran tarafında Gorilla Glass 5 ile darbelere ve çizilmelere karşı korunan telefonun 240Hz dokunma hassasiyeti ve 120Hz ekran yenileme hızı sunduğu görülüyor.

    Sony Xperia 5 II-00
    Telefon ile çekilen bir fotoğraf

    Telefonun ön kamerası 12 Megapiksel ve arka tarafta ise yine bizleri farklı özelliklerde 12 Megapiksel üç kamera karşılıyor. Telefonun fotoğraf performansına 114 puan veren DxOMark, yakınlaştırma performansında 60 puanı ve video performansında ise 99 puanı telefona layık görüyor. Bu noktada değerlendirildiğinde telefonun genel kamera performansı 111 oluyor.

    Sony Xperia 5 II-00

    Bir amiral gemisi için beklentilerin altında kaldığı aktarılan telefonun yakınlaştırma performansının pek beğenilmediği aktarılıyor. Telefonun artıları arasında ise kumlanma olmamasına ek olarak bokeh efektinin doğru derinlik tahmini yapması, canlı renk performansı ve gece portrelerinde doğru pozlama gibi avantajlar sağladığı aktarılıyor.

    Buna ek olarak eksileri arasında ise telefonun dinamik aralığının yüksek kontrastın olduğu koşullarda sınırlı fotoğraf ve video sunması yer alıyor. Cilt tonu oluşturmada kusurları bulunan telefonun orta ve uzun menzilli telefoto lensinde sorunlar yaşanıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN