Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraSony A7R II tanıtıldı

    Sony A7R II tanıtıldı

    Sony-A7R-II-FrontSony uzun süredir güncellenmesi beklenen ve A9 kod ismi ile beklenen modelini A7R II olarak duyurdu. Cihazın en büyük özelliği aynasız bir fotoğraf makinesinde tam kare BSI CMOS sensörü 42 megapiksel çözünürlükle sunuyor olması. Yeni gelen A7 II modelinde olduğu gibi sensör üzerinde titreşim engelleme özelliği de var. Yine A7R modelinde olmayan sensör üzerinden faz algılama otofokus sensörleri de yeni fotoğraf makinesinde mevcut. Bu özellik eski modele göre daha hızlı netleme yapılabilmesi anlamına geliyor. Ayrıca bir önceki modelin en çok şikayet edilen özelliği olan AF konusu yeni modelde %40 daha hızlı çalışıyor.

    A7R II’nin diğer en önemli özelliği ise yenilenen perde mekanizması. Eski modelde titreşimli ve kulak tırmalayan perde sesi yeni modelde söz konusu değil. Yeni sistem 500 bin perde ömrü ve daha az titreşim sunan bir yapıyla geliyor. Sony A7R II’de elektronik perde sistemiyle sıfır titreşim ve sıfır sesle çekim yapılabiliyor.

    IMG_503593Yeni BSI sensör yapısıyla en yüksek ISO değeri önceki modele göre tam 2 durak 102400 gibi maksimum bir değere de ulaşabiliyor. Öte yandan A7R II ‘yi çok yünlü bir model yapan önemli özelliklerden biri de sensör üzerindeki 5 yönlü titreşim engelleme özelliği. CIPA standartlarına göre bu sistem maksimum 4.5 durağa kadar titreşim azaltabiliyor. Özellikle elde yapılan video çekimleri için çok ideal.

    IMG_50360042 megapiksel sensörüyle birlikte model ile 4K (UHD)video çekimi de yapılabiliyor. 4K video kaydı sırasında 30p/25p ve 24p gibi kare oranları seçilebiliyor. Ayrıca 4K video çekimini 1.4x crop çarpanıyla super 35 olarak da gerçekleştirebilmek mümkün. Full HD video çekimlerden 60p/60i şeklinde daha yüksek kare oranlarıyla da çekim yapılabiliyor.

    IMG_503596Sony A7R II’den bu kadar bahsetmişken lens konusuna da girmek gerekiyor. Çünkü A7 serisi kullanıcıları eski manuel lensleri yoğun bir şekile kullanıyor ve bir kısım kullanıcılarda Canon EF mount lensleri kullanıyor. Bu seçenekler için çok sayıda adaptör bulunuyor. Sony tarafında LA-E3 adaptörü kullanarak Sony A mount lensleri Sony E mount üzerinden kullanabiliyorsunuz.

    A7R II standart bir model gibi gözükse de 42 megapiksel BSI sensörü, 5 yönlü titreşim engelleme sistemi ve 4K video kaydı gibi yeni özellikleri ile iddiasını ortaya koyuyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN