Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSonraki nesil Mac'lerde silikon çip kullanılacak

    Sonraki nesil Mac’lerde silikon çip kullanılacak

    Mac’te Apple silikon çipe geçiş, tüm Apple ürünleri arasında ortak bir mimari yaratarak geliştiricilerin yazılımlarını Apple ekosisteminin tamamı için yazıp optimize etmelerini çok daha kolay hale getirecek…

    Apple’ın kendine ait birinci sınıf özel silikon çipe geçiş yapılacağını duyurmasıyla birlikte Mac için tarihi bir döneme girildi. Bu geçiş aynı zamanda tüm Apple ürünleri arasında ortak bir mimari oluşturarak geliştiricilerin uygulamalarını ekosistemin tamamı için yazıp optimize etmelerini çok daha kolay hale getirecek.

    On yıldan uzun süredir yapılan en büyük güncellemeyi sunan sonraki Mac işletim sistemi macOS Big Sur, Apple silikon çipe sorunsuz ve kesintisiz geçiş sağlayacak teknolojilere sahip. Geliştiriciler mevcut uygulamalarını Apple silikon çiple çalışacak biçimde kolaylıkla dönüştürerek Apple silikon çipin sağladığı güçlü teknolojilerden ve performanstan yararlanabilecekler. Üstelik geliştiriciler, ilk kez iOS ve iPadOS uygulamalarını hiçbir değişiklik yapmadan Mac’te kullanıma sunabilecekler.

    Apple, geliştiricilerin Apple silikon çiple çalışmaya başlamalarına yardımcı olmak için Evrensel Uygulama Hızlı Başlangıç Programı’nı da sunuyor. Bu program; belgelere, forum desteğine ve macOS Big Sur ile Xcode 12’nin beta sürümlerine erişimin yanı sıra, Apple’ın A12Z Bionic Çip Üzerinde Sistemini (SoC) temel alan Mac geliştirme sistemi Developer Transition Kit’e (DTK) sınırlı erişme imkanı sağlıyor.

    Apple silikon çipe sahip ilk Mac’i yıl sonuna kadar satışa sunmayı planlayan Apple, geçiş sürecinin yaklaşık iki yıl içinde tamamlanacağını öngörüyor. Apple, önümüzdeki yıllarda Intel tabanlı Mac’ler için yeni macOS sürümünü desteklemeye ve sunmaya devam edecek. Ayrıca, heyecan verici yeni Intel tabanlı Mac’ler de geliştirme aşamasında. Apple silikon çipe geçiş, Mac için şimdiye kadarki en büyük atılımı temsil ediyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN