Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSonraki iPhone’larda modem direkt Apple tarafından üretilebilir

    Sonraki iPhone’larda modem direkt Apple tarafından üretilebilir

    Teknoloji şirketi Apple’ın gelecekteki iPhone modellerinde tıpkı işlemcilerinde olduğu gibi modemlerine de kendi imzasını atmak istediği kaydediliyor.

    Apple’ın daha önceki yıllarda iPhone modellerindeki modemler Qualcomm tarafından üretiliyor. Sonrasındaki modellerde Qualcomm ve Intel arasında 50-50’lik bir paylaşımla ilerlendi ve nihayet bu sene tamamen Intel ile iş birliği yapılmaya başlandı.

    Qualcomm tek başına üretim gerçekleştirirken şu anda devre dışı durumda. Ancak Apple’ın gelecek hedeflerinde Intel’den alınan teknoloji hizmetinin de sonlandırılması var.

    Teknoloji şirketinin gelecekteki iPhone modellerinde tıpkı işlemcilerinde olduğu gibi modemlerine de kendi imzasını atmak istediği kaydediliyor. Bu bilgi, Apple’ın San Diego, California bölgesi için verdiği bir iş ilanıyla ortaya çıktı. Ayrıca bir Apple yetkilisi, The Information adlı medya platformuna yaptığı açıklamayla iPhone’larda kullanılmak üzere hücresel modem çipi üretimi projesini doğruladı.

    Öte yandan şu an için belirsizlik çeşitli konularda sürüyor. Apple’ı kendi cihazlarında kullanılacak böyle bir çip üretmek için karmaşık süreçler bekliyor ve bunun da en az üç yıl sürebileceği tahmin ediliyor. Beklentiler şirketin, en erken 2020, en geç 2021’de mobil cihazları için modem üretebileceği yönünde. Bu da 2021’den itibaren iPhone’larda Apple tarafından geliştirilmiş modemlerin yer alabileceği yönündeki ihtimali açığa çıkarıyor.

    Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…

    NOT: Görsel temsilidir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN