Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonSnapchat’ten kamera gözlük: Spectacles

    Snapchat’ten kamera gözlük: Spectacles

    spectacles-796x520

    Snapchat, ilginç efektlerle sizi değiştirip, bir süre sonra kendiliğinden silinen video yayınları yapabilmenizi sağlayan platform olma özelliğini farklı bir noktayla çeşitlendiriyor. Şirket, gerçekleştirdiği duyuru ile yeni gözlüğü Spectacles’e dair detaylara açıklık getirdi.

    Snapchat’te yayınlanacak şekilde video kaydı gerçekleştirmeye yarayan gözlük, son derece stilize bir görünüme de sahip. Yaz dönemindeki yolculuklara renk getirir mi bilinmez ama inovatif olduğuna şüphe yok.

    İlk versiyonunda 10 saniyelik kayıtları mümkün kılan Spectacles, videoları gerçek insan gözünün sahip olduğu açıya çok yakın şekilde kaydetmesiyle öne çıkıyor. Belirtilene göre 115 derecelik lensle geliyor. Peki çekilen videolar ne oluyor?

    Bluetooth üzerinden görüntülerin Snapchat’teki -Hikayelerim- kısmına aktarıldığı belirtiliyor. Daha sonra bu görüntüler paylaşılabiliyor, bu da konuya dair son adım oluyor.

    1 günlük şarj süresi sunduğu kaydedilen Spectacles için fiyat ve çıkış tarihi de belli oldu. Buna göre ABD için 129 dolar fiyat etiketi ile kısa süre içinde satışa sunuluyor.

    ekran-resmi-2016-09-26-14-06-03

    Enerjik ve popüler bir platform olan Snapchat’in küçük ve gizli bir birimi tarafından geliştirildiği ifade edilen bu ilginç giyilebilir teknoloji ürünü, yine açıklamalara göre uzun süredir üzerinde çalışılan bir projeymiş.

    Yazılım odaklı şirketlerin donanıma yönelik adımlarına son dönemde sıklıkla rastlanıyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN