Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunSky Haven İnceleme

    Sky Haven İnceleme

    İşletme ve ticaret üzerine Tycoon serileri dünya üzerinde halen çok popüler olan türler arasında yer alıyor. Bir işletmenin genel çizgisini yakalamak, giderleri azaltıp gelirleri yükseltmek, reklam vererek farklı insan topluluklarını şirketiniz ile buluşturmak gibi gerçek dünyada kullanılan dinamikleri görebileceğimiz bu türde konuğumuz bir havalimanının yönetimini tümden üstlendiğimiz Sky Haven.

    Yapım tutorial bölümünde oyunun ana akışı adım adım bize aktarılıyor. Bir alan üzerinde önce pisti inşa ederek başlıyor, akabinde bağlantı ve park edilecek yerleri inşa ediyorsunuz. Sonrasında yer hizmetleri açısından kargo, insan transfer noktalarını belirliyor, yakıt ikmal alanını oluşturup onları da bu uçaklarla alakalı pistlere bağlıyorsunuz.

    Her şey bu anlatılan kadar kolay demek isterdim fakat geliştirmeler, alanın büyütülmesi, yeni binalar ve opsiyonlar derken iş bir noktadan sonra gerçekten devasa bir boyuta ulaşıyor. Oyun başlarda sizi pırpır tabir edilen uçaklar ve görece kolay bir çizgide ilerletirken, araştırma puanlarınızı harcamanız ile birlikte yer hizmetleri kısmında eliniz güçleniyor, jet motorlu uçaklara ve günümüz radyo teknolojileri ile birlikte planlı uçuşların takvim üzerinde yer aldığı, hangi piste inip nereden geri gideceğine kadar karar verdiğiniz, devamında kargo şirketleri ile anlaşmalar yapıp ticari açıdan güçlendiğiniz bir aşamaya doğru ilerliyor. Bir havalimanında ne görüyorsanız burada adım adım o aşamaya doğru ilerliyorsunuz. Check-in noktaları, güvenlik bölümleri, boarding için ilgili birimler derken havacılığın hangi aşamalardan nereye geldiğini de yaşayarak öğrenmiş oluyoruz. 1916 ile 2060 yılları arasındaki bir kurgu üzerinde ilerliyoruz. Oyunda uçak türlerine göre pistler ve yer birimlerinin hizmet binaları değişkenlik gösteriyor. Pervaneli uçaklar ile jet motorluların gereksinimleri ve doğal olarak giderleri de bir değil. Her açıdan atacağınız adımları iyi düşünmeniz ve uygulamanız lazım.

    Sky Haven grafik olarak oldukça makul bir seviyede. Sisteminizi yormayacak ve sizi de rahatsız etmeyecek kadar tatlı grafiklere sahip. Uzun saatler boyunca bu oyunu oynayacağımız düşünüldüğünde hem grafik hem ses olarak sizi dinlendirecek bir şekilde dizayn edilmiş.

    Eğer havacılık konusuna meraklı iseniz arşivinizde mutlaka yer edinecek derecede basit ve keyifli bir yapım Sky Haven. Tycoon oyuncuları açısından yine büyük bir açığı doldurduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu türü denemek istiyorsanız uçakların dünyası size biraz karışık gelebilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN