Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiSizin Watch’ınız hangisi?

    Sizin Watch’ınız hangisi?

    apple-watch-6_1Apple, akıllı telefonlarla birlikte çalışan saat kavramıyla ilgili resmi duyurusunu geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 6 ve iPhone 6 plus lansmanında yaptı. Tim Cook, bileğine taktığı beyaz “Watch”ı gösterdi ve 2015’ten önce çıkacağını müjdeledi. Böylece 2010’dan bu yana internet ortamında süre gelen fantazi iWatch’lara bir son verdi. Ürünün adının önünde artık Apple’la özdeşleşmiş olan ve ürünlerin internetle ilişkisi olduğunu betimleyen “i” harfi Watch’ın önünde yoktu. Aslında Watch’ın isminin karşısında Apple logosu olan elmadan başka bir şey yoktu. Apple, her zamanki minimalist yaklaşımıyla güzelliği sadelikte yaşamayı tercih etmişti.

    İsviçre saati kadar lüks
    Apple’ın saat stratejisi sektörde önemli farklılıklar gösteriyor. Özellikle lüks tüketim dünyası, Apple’ın hedeflediği alanlardan biri… Bu alanda lüks İsviçre saatleriyle rekabet etmek ister gibi bir strateji izliyor. Bu yıl Temmuz ayında, yani Watch’ın açıklanmasından iki ay kadar önce, TAG Heuer’in Satış ve Perakendeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Patrick Pruniaux, Apple tarafından transfer edildi. TAG Heuer’in yanı sıra Hublot, Zenith, Bulgari gibi lüks saatlerin de bulunduğu LVMH (Möet Hennessy – Louis Vuitton) Grup’un başkanı Jean-Claude Biver, Apple’ın piyasada lüks segmentte konumlanması için yapılan bu transferleri doğru bulduğunu, aynı durumda kendisinin de aynı şeyi yapacağını söylüyor, “Daha iyisi Apple, bu saatleri İsviçre’de üretmeli…” diyerek Cupertino’dakileri Zürih’e çağırıyordu.

    Eylül’deki lansmandan hemen önce efsanevi Avustralyalı tasarımcı Mark Newson da Apple ailesine katıldı. Newson’ın Apple’ın tasarım patronu Jonathan Ives ile dirsek temasında çalışacaği açıklandı. Avustralyalı tasarımcı özellikle saat tasarımı konusunda önemli bir kariyere sahip. Ikepod da tasarladığı son ürünlerden biri… Şimdi herkes Watch’ın ürün gamı açıklanmışken, acaba Newson’ın daha farklı bir ürüne imzasını atıp atmayacağını konuşuyor.

    Peki, sizin Watch’ınız hangisi?.. Apple, bugüne kadar ürettiği cihazlar arasında belki de en “kişisel”ine imza attığını söylüyor. Saatler tam üç ana segmentle geliyor.

    1410294516Milano işi örme kayış
    Standart olan model günlük yaşamda kullanabileceğiniz, cilalanmış paslanmaz çelik kasaya, ya da uzay siyahı çelik kasaya sahip, kadranı safir kristal,üç farklı deri bileklik, bir metal bileklik, bir Milano işi örme bileklik, bir zincir bileklik ve spor yaşamı simgeleyen plastik bir beyaz bileklikle beğeninize sunuluyor. Bu segmentte 38 ve 42 mm olmak üzere iki ayrı kadran seçeneği var ve genellikle, sporla pek arası olmayan öğrenci ve genç çalışanlara hitap ediyor.

    Üçte biri kadar hafif
    Sport model ise özellikle hafif tutulmuş eloksallı gümüş ve uzay grisi renklerde alüminyum kasa ile geliyor. Kadranı Ion-X teknolojisiyle üretilmiş hafif ama güçlü bir cam koruyor. Bu özel alaşım ve cam bu modellerin, öteki ürünlerden üçte bir kadar daha hafif kalmasını sağlıyor. Standartta olduğu gibi bu modelde de 38 ve 42 mm kadran seçeneği var. Beyaz dahil olmak üzere, toplam beş floresan renginde bileklikle sunuluyor. Bu saat kesinlikle sporla iç içe bir yaşam süren, hareketli bir hayatı olan gençlere hitap ediyor.

    18 karat altın
    Edition, bugüne kadar akıllı saat üretenlerin pek de girmedikleri bir alan… Zaten Apple bir anlamda saat markasını bu noktalarda konumlamak için hamleler yapıyor. Edition’da 6 farklı, özel tasarlanmış model bulunuyor. Her birinin kasası 18 karat altından yapılmış. Apple’ın metalürjistleri özel döküm teknikleriyle altın kasanın standart altına oranla iki kat daha sert ve güçlü olmasını sağlamışlar. İki renkte altın kullanılmış. Biri daha kırmızı olan gül rengi altın, diğeri ise bildiğimiz sarı altın… Bu ürün daha hali vakti yerinde üst düzey yönetici, orta yaş üstü kesime hitap ediyor.

    0910_apple-iwatch_2000x1125-1940x1091Sadece forma sokmakla kalmıyor
    Watch, Apple’ın öteki ürünlerinde olduğu gibi ekrana dokunarak kontrol ediliyor. Ancak saatin kenarına yerleştirilmiş olan kurma kolu ile de ekranda yakınlaştırma, uzaklaştırma, uygulamalardan çıkma gibi işlemler yapılabiliyor. Watch OS işletim sistemini kullanan saatler, kullanıcıyı motive eden, durmak yerine hareket etmeye teşvik eden özelliklerle geliyor… Özel hareket (move), egzersiz (exercise) ve duruş (stand) halkaları sayesinde fazla kilolardan kurtuluyor ve forma giriyorsunuz. Hareket halkası fiziksel bilgilerinizden yola çıkarak, size özel bir program hazırlıyor ve günlük yakmanız gereken kaloriyi yaktırıyor. Egzersiz, hızlı yürüme ve buna benzer 30 dakikalık aktivitelerle tamamlanıyor. Duruş ise hareketsiz kaldığınızı hissettiğinde size küçük bir titreşim yolluyor ve ayağa kalkmanızı istiyor. 12 ayrı saat içinde birer dakika ayakta kaldığınızda kadrandaki halka tamamlanmış oluyor. Üç halkayı da tamamladığınızda günlük göreviniz bitiyor.

    Dahili mikrofon ve hoparlörle donatılmış Watch’un Sketch (Çizim) uygulamasıyla çizdiğiniz resmi karşı taraf anında izleyebiliyor. Walkie Talkie uygulamasıyla arkadaşlarınızla telsizle konuşur gibi konuşabiliyorsunuz. Beat ile kalp atışlarınızı doktorunuza iletebiliyorsunuz. Tap’le küçük bir dokunuş göndererek sevdiğinizi ne kadar özlediğinizi gösterebiliyorsunuz.
    2015 bitmeden Watch piyasaya çıkacak, eğer bir değişiklik olmazsa…

    Açıklanan fiyat: 350 dolar

    Akıllı saatler dünyasında hangi çeşitler olduğunu öğrenmek ve satın almak istiyorsanız buraya tıklayınız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN