Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikŞirket içi siber tehditlerde yüzde 47 artış!

    Şirket içi siber tehditlerde yüzde 47 artış!

    Şirketlerin siber güvenlikte başını en çok ağrıtan iç tehditler, son 2 yılda %47 arttı. Yapılan son araştırmalara göre dünya genelinde şirketlerin %34’ünden fazlası da her yıl içeriden gelen bir tehditten etkileniyor.

    Ponemon Institute’nin raporuna göre, şirket içi tehditler son 2 yılda %47 arttı. IBM’nin son şirket içi tehdit maliyeti analizine göre de bu tehditlerin şirketlere maliyeti 11 milyon doların üzerindeyken, bir şirket içi tehdidin keşfi ise ortalama 2 ay sürüyor. Kişisel verilerin sızdırılması ve ihlalinin şirket içi tehditlerin sıklıkla oluşturduğu zararların başında geliyor.

    Pandemi ve ardından uzaktan çalışmaya geçiş, 2020’de içeriden gelen tehditlerin artan oranına katkıda bulundu. Kuruluşlar öngörülebilir gelecekte uzaktan çalışma programlarını uzatma kararı aldıkça şirket içi tehditlerin de zarar verme oranları artmaya devam ediyor. Uzmanlara göre küresel pandeminin içeriden gelen tehditler üzerinde bu kadar etkili olmasının birkaç nedeni ise şöyle:

    1. Teknik Faktör: Özellikle evlerdeki internet ağları birçok işlem için kullanılırken çalışma ortamını da kirletiyor.

    2. Ekonomik Faktör: İşgücü piyasasının belirsizliği, sosyal huzursuzluk, karantina zorunlulukları ve alışılmadık bir şekilde çalışmak, çalışanların zihninde ağırlık oluşturan, dikkat dağınıklığı yaratan ve stres seviyelerini yükselten sorunlardır. Bunların tümü hatalara veya kötü kararlara yol açabilecek faktörlerdir.

    taşınabilir bilgisayar

    3. Psikolojik Faktör: Birçok insan için evden çalışmak, iş arkadaşlarıyla hissettikleri topluluk duygusunu zayıflatır ve işverenlerine karşı kötü niyetli eylemlerde bulunmalarını kolaylaştırır.

    4. Kişisel Faktör: En etkili içeriden tehdit programları, şüpheli davranışları bildiren çalışanlara dayanır. Ancak herkes evde izole edilmişse, şüpheli davranışlar nasıl gözlemlenebilir? Bu durum da iç tehditlerin artmasına çok ciddi olanak tanıyabiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN