Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetSıcak Havalarda Daha Çok Su İçmek İçin Su Sebili Alacaklara Öneriler

    Sıcak Havalarda Daha Çok Su İçmek İçin Su Sebili Alacaklara Öneriler

    Su Sebili

    Su sebili nedir? En basit tarifiyle bir çeşit mutfak eşyasıdır Üzerindeki veya altındaki damacanadan gelen suyu iki ayrı haznede soğuk ve sıcak olarak tutarak istenildiğinde suyun servis edilmesini sağlar. Su sebili kullanımı çok kolaydır ve farklı işlevsel modelleri bulunan bir cihazdır. Özellikle yaz aylarında soğuk su dolabınızda her zaman hazır olarak bulunur. Buzdolabına ayrıca su koymaya hiç gerek yoktur. Sadece rutin olarak bakım ve temizliğinin yapılması gerekir.

    Düzenli Bakımı Sağlık İçin Önemlidir

    Cihazın en fazla dikkat edilmesi gereken bir özelliği de düzenli olarak bakım gerektirmesi ve temizlenmesidir. Bu nedenle en az 6 ayda bir içinin dezenfekte edilip temizlenmesi gerekir. Sürekli içinde su beklediği için zaman içinde tortu ve bakteri oluşur. Bu da koku yaparak suyun tadını bozar. Ozonla temizleme yöntemi en güvenilir temizleme şeklidir. Profesyonel bakım desteği alarak kimyasal olmayan ve hiç bir kalıntı bırakmayan ozon makinesi ile temizlenmesi uygundur.

    Oksijen ve Su Olmadan Olmaz

    Oksijen ve su dünyadaki tüm canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için en gerekli iki temel unsurdur. Erkeklerde vücut ağırlığının %60’ını, kadınlarda vücut ağırlığının %50’sii sudan oluşur. Vücudumuzda bulunan suyun, 2/3’lük bölümü hücrelerin içindedir. Kalanının ise bulunduğu yerler damarlar, dokuların arası, sindirim sistemi ve vücut boşluklarıdır.

    Sağlık İçin Günde 2.5 Lt Su

    İnsanın sağlıklı olabilmesi günde en az 2,5 lt su içmesiyle mümkündür. Suyun hayatımızdaki önemi bu kadar büyükken mutfakta her an soğuk ve sıcak su sağlayan su sebili bulunması her evin ve ofisin önemli bir ihtiyacıdır. Su, sindirim sisteminin en iyi şekilde çalışmasını sağladığı gibi cilt hücrelerini tamir ederek, cildin kurumasını engeller. Daha parlak cilt ve daha saçlarınız olur. Vücut ısısını dengeleyerek vücuttan ödemin atılmasını sağlar. Metabolizmayı oldukça fazla çalıştırarak fazla kalori yakmanızı sağlar. Vücut direncini arttırır, bağışıklığı güçlendirir ve bağırsak sağlığını korur.

    İhtiyaca Göre Farklı Modeller

    Satın alacağınız su sebili ihtiyacınız olan özellikler göz önünde tutularak seçilmelidir. Modellerin fiyatları belirlenirken sebilin özellikleri, tasarımı, rengi ve markası gibi özellikler dikkate anılır. Üst düzey modellerde gizli damacana bölmesi ve sıcaklık durumunu gösteren dijital ekran özellikleri vardır. Alt bölümünde soğutmalı ya da normal dolap bulunan modeller olduğu gibi arıtma özelliği olan modelleri de değerlendirmek gerekir. Sonuç olarak evinizin veya işyerinizin mutfağında anlık olarak yaz-kış soğuk ve sıcak su bulunsun istiyorsanız en pratik çözümdür. Diğer bir deyişle sadece gereken özelliklere sahip cihazı almanız daha ekonomik olur.

    Tercihen Arıtma Özelliği Olan Cihazlar

    Arıtma özelliği olan cihazlar satın alınırsa ekstra temizleme yapılmasına gerek olmaz. Dahası bu özelliğe sahip olmayan cihazların rutin olarak temizlenmesi gerekir. Ancak temizlik konusuna dikkat etmezseniz hijyen problemlerinin oluşması kaçınılmaz olur.

    Su Sebili Modelleri

    MediaMarkt mağazalarında veya www.mediamarkt.com.tr adresinden farklı marka ve modellerde cihazları en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Aşağıda Altus, Bosch ve Vestel markalı cihazların her bütçeye uygun özellikleri olan su sebillerinden kendinize en uygun olanını seçebilirsiniz.

    Soğuk – Ilık, Üstten Damacanalı, Mandallı:

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_altus-al-1128-su-sebili-beyaz-1162487.html

    Soğuk – Ilık, Üstten Damacanalı, Butonlu:

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_vestel-sp-120-su-sebili-1174670.html

    Soğuk – Sıcak, Üstten Damacanalı, Butonlu:

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_vestel-sp-121-su-sebili-1174671.html

    Soğuk – Sıcak, Gizli Damacanalı, Butonlu:

    https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/klimalar-ve-ev-konforu/su-sebilleri/RDW1571?search=RDW1571#/Tabs=section-technicalspecs/Togglebox=559117486/Togglebox=1733993312/

    Soğuk – Ilık, Gizli Damacanalı, Butonlu:

    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_bosch-rdw1572-gizli-damacanal%C4%B1-su-sebili-antrasit-1205996.html

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN