Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiSamsung ve LG göz tanıma teknolojisine yoğunlaşıyor

    Samsung ve LG göz tanıma teknolojisine yoğunlaşıyor

    iris-scan-samsung-1024x409

    Mobil telefonlar için pin koduyla başlayan cihazın temel bilgilerine erişim için aşılması gereken aşamalar; günümüzde şifre girme, parmakizi okutma gibi yöntemlerle devam ediyor. Cihazların güvenlik aşamasını artıran, sahibi dışındaki kimseler tarafından kullanımının önüne set çeken bu metotların yeni yeni kullanıma sunulan aşaması ise göz tanıma teknolojisi…

    Tanınmış üst seviye akıllı telefonlarda henüz kullanılmayan bu teknoloji, Japon Fujitsu’nun Arrows NX F-04G kodlu modeli ile bir kez daha gündeme gelmişti. Daha önce Vivo X5 Pro akıllı telefonunda da ilgili güvenlik yapısına yer verildiği görülmüştü.

    Geçtiğimiz yıllarda LG G3 ve Samsung Galaxy S5 modelleri için kulislerde konuşulan konulardan biri de göz tanıma özelliğine sahip olma ihtimalleri üzerineydi, ancak bu gerçekleşmedi. Son tahminler ise Samsung ve LG’nin sonraki nesil modellerinde göz tanıma teknolojilerine yer verebilecekleri yönünde. Bu alanda çeşitli kaynaklardan gelen bilgiler basına yansımakla birlikte henüz netlik kazanmayan bir konu olduğunu vurgulamak gerekiyor.

    samsung-iris-scanAkıllı telefonlarda artan veri depolama alanları, bulut depolamanın bazı soru işaretlerini beraberinde getirmesi ve özellikle akıllı telefon kullanıcılarının kişisel gizliliğinde artan önem gibi unsurlar beraberinde gelecekte göz tanıma teknolojisine sahip çok sayıda modelle karşılaşılması olası. Yenilikçi ve inovatif bir çözüm olan göz tanıma, Samsung ve LG’nin gelecek dönem modellerinde potansiyel tüketicilerin karşısına çıkabilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN