Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSamsung ve Habitat Derneği’nin “Solve for Tomorrow” programında kazananlar açıklandı

    Samsung ve Habitat Derneği’nin “Solve for Tomorrow” programında kazananlar açıklandı

    Samsung’un global çapta düzenlediği “Solve for Tomorrow” programı, Türkiye’de Habitat Derneği iş birliğiyle ilk kez düzenlendi.

    Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile düzenlenen “Solve For Tomorrow” programı bu yıl ilk kez düzenlendi. Tasarım odaklı, inovatif ve yenilikçi düşünmeyi, yaratıcı problem çözmeyi ve ekip çalışmasını teşvik eden program gençlerden yoğun bir ilgi gördü. Programa, 600’ün üzerinde öğrenci ve gönüllü öğretmen başvurdu.

    Bu yıl ilk kez düzenlenen program kapsamında dereceye girmeye hak kazanan gençlere gerçekleştirilen ödül töreninde ödülleri takdim edildi. Bu yıl toplamda 26 ayrı ilden 132 takımın projesiyle başvurduğu yarışmanın final etabında, 8 farklı şehirden 10 takım ve toplamda 37 öğrenci katıldı. Gençlerin ‘İklim Krizi’ (Karbon Emisyonun Azaltılması), ‘Sürdürülebilir Atık Yönetimi’ (Geri Dönüşüm), ‘Yenilebilir Enerji’ ve ‘Akıllı Şehir Uygulamaları’  alanlarında problemleri ve çözümleri alanında uzman jürilere anlattığı yarışmanın kazananları da belli oldu.

    Yarışmada bu yıl, birinciliği atık nar kabuklarından üretmeyi planladıkları biyoçözünür yara bandı projesiyle Gün Kardeşler Takımı alırken, ikinciliği şebeke sisteminde meydana gelen sızıntılara müdahale etmek için geliştirdikleri şebeke sızıntı takip sistemi projesiyle Lance Takımı, üçüncülüğü ise çamaşır makinesinin tükettiği enerjiyi geri kazanmayı sağlayan projeleriyle Yeşil Gezegen Takımı aldı.

    Ödül törenine, Samsung ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) ortaklaşa hayata geçirdiği ‘Generation17’ girişiminde yer alan 14 genç liderden biri olan Türk çevre aktivisti Oğuz Ergen de katıldı. Ergen törende, öğrencilere ve konuklara yönelik ‘6. Yok Oluş’ isimli bir sunum gerçekleştirdi ve iklim krizi ile çevre kirliliğine yönelik sorunlara dikkat çekti.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN