Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonSamsung ve BM Kalkınma Programı çalışmalarının kapsamı genişletildi

    Samsung ve BM Kalkınma Programı çalışmalarının kapsamı genişletildi

    Samsung’un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa hayata geçirdiği Generation17 girişimine dört yeni “Genç Lider” katılacak.

    Samsung ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklaşa hayata geçirilen Generation17 girişimine dört “Genç Lider” dâhil oldu. Katılan yeni Genç Lider’lerle birlikte “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” (SKA) olarak da bilinen 17 Küresel Amaç’a doğru daha hızlı yol alınabilecek. Küresel Amaçlar kapsamında henüz çözüm önerisi geliştirilmemiş alanlarda öncülük edecek bu yeni değişim öncülerinin katılımıyla birlikte Generation17 girişiminin kapsayıcılığı artarken, küresel kapsamı daha da genişleyecek. Bu çalışmalarla birlikte Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile 2030 yılına kadar dünya ve insanlar için barış ve refahın inşa edilmesine yönelik acil olarak eyleme geçilmesi için çağrı yapılıyor.

    Girişiminin yeni grubundaki dört vizyoner genç

    Generation17 Genç Liderleri’ne yeni katılan dört vizyoner genç, Latin Amerika, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da Küresel Amaçlar konusunda kendi kuşaklarının eğitimine katkı sağlıyor, eşitsizlik ve insan hakları sorunlarına da çözüm bulmak için çalışıyor: 

    Daniel Calarco (Brezilya): Dışlanma sorunu yaşayan topluluklara mensup genç insanlar için daha iyi fırsatlar yaratmak amacıyla International Youth Watch girişimini kuran insan hakları aktivisti, 23 yaşında.

    Nadine Khaouli (Lübnan): 2020 yılında gerçekleşen Beyrut Limanı patlaması ve koronavirüs salgınının etkileriyle mücadele etmek amacıyla, kurucusu olduğu Kafe be Kafak organizasyonuyla afet sonrası destek çabalarına öncülük eden 25 yaşında yerel bir aktivist.

    Yejin Choi (Güney Kore): Özel ihtiyaçlara sahip çocuklar için erken dönem eğitim fırsatlarını iyileştirme amacı güden yapay zeka destekli mobil uygulama DoBrain’in CEO’su, 26 yaşında bir bilişsel terapi uzmanı.

    Yurii Romashko (Ukrayna): 28 yaşındaki şeffaflık savunucusu, yaşadığı topluluğu günlük yaşamlarında daha bilinçli ve veriye dayalı kararlar alma konusunda desteklemeyi amaçlayan Institute of Analysis and Advocacy düşünce kuruluşunun kurucusu.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN