Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSamsung Unpacked 2021'de tanıtılan bütün cihazlar

    Samsung Unpacked 2021’de tanıtılan bütün cihazlar

    Samsung Unpacked 2021 etkinliği uzun bir süredir merakla bekleniyor. Günler öncesinden duyurulan etkinlik nihayet bugün gerçekleşti. Türkiye saatiyle akşamüstü başlayan etkinlik beklendiği gibi oldu. SmartTag, Galaxy Buds Pro ve Galaxy S21 serisi ile karşımıza çıkan Samsung, heyecanlandırmaya yetiyor. İşte etkinlikte tanıtılan bütün cihazların özellikleri:

    Samsung Unpacked 2021 etkinliği ‘lila’ hakimiyetinde

    Geçmiş yıllarda Apple’ın iPhone 11 için tercih ettiği daha sonrasında Xiaomi’nin Mi 11 serisinde karşımıza çıkan lila rengi, Samsung tarafında da göründü. Hem yeni nesil kulaklığında hem de S21 serisinde lila rengine yer veren Samsung, oldukça dikkat çekiyor.

    Samsung Galaxy S21 özellikleri

    Samsung Unpacked 2021-00

    Samsung Galaxy S21 modeliyle serinin giriş seviyesi telefonuyla bizleri karşılıyor. Giriş seviyesi diyoruz ancak telefon oldukça iyi özelliklere sahip. Galaxy S21 Ultra oldukça büyük bir ekran ve daha gelişmiş özelliklere sahipken, S21 ve S21 Plus modelleri donanımsal açıdan aynı, ekran boyutu farklı. Önce tasarımından başlayalım.
    Galaxy S21’in 6.2 inçlik ekranı 1080×2400 piksel çözünürlük sunan 120 Hz yenileme hızına sahip HDR10 Plus bir ekranı var.  Ekran bu sayede parlaklığı 1300 nit seviyesine kadar çıkabiliyor ve ekranın piksel yoğunluğu, 421 ppi seviyesinde.

    Telefonun ekranı Gorilla Glass Victus ile korunuyor. Galaxy S21’in 10 Megapiksel çözünürlüğe ve f/2.2 diyaframa sahip olan ön kamerası, ekranın üst kısmında ortalanmış bir şekilde konumlandırılıyor. Bu kamerayı kullanarak 4K çözünürlükte 60 FPS video kaydı gerçekleştirebiliyorsunuz.

    Arka tarafta üç kamera karşımıza çıkıyor. 12 Megapiksel çözünürlüğe ve OIS’e sahip olan f/1.8 ana kameraya, 12 Megapiksel f/2. (Modafinil) 2 ultra geniş açılı ve 64 Megapiksel f/2.0 telefoto kamera eşlik ediyor. Ultra geniş kameranın görüş açısı 120 derece seviyesindeyken, telefoto kamera sayesinde 3x hibrit yakınlaştırma yapabiliyorsunuz. 8K çözünürlükte 30 FPS video kaydı gerçekleştirebilen telefon, HDR10+ video kayıt yeteneğine de sahip. Telefonda bir süredir Samsung’un kullandığı ‘Space Zoom’ bulunuyor. Bu sayede telefon 30x seviyesine kadar dijital yakınlaştırma yapabiliyor.

    Galaxy S21 Plus özellikleri

    Samsung Unpacked 2021-00

    6.7 inç büyüklüğünde, Dinamik AMOLED ekranla raflarda yerini alacak. Cihazın ekran çözünürlüğü ise FHD+ (2400 x 1080 piksel) olurken, piksel yoğunluğu değeri 394 ppi olarak açıklandı. Ayrıca telefonun ekranı 120 Hz tazeleme hızına sahip. Bu ekranı koruyacak teknoloji ise Gorilla Glass Victus oldu.

    Samsung Galaxy S21 Plus donanım özellikleri arasında dikkatleri toplayan unsur Exynos 2100 oldu. 5 nm mimarisine sahip 8 çekirdekli işlemcide; 1 adet 2.9 GHz saat hızında çalışan Arm Cortex X1, 3 adet 2.8 GHz hızındaki Cortex A78 ve 4 adet 2.0 Ghz frekans hızına sahip Cortex A55 çekirdeği yer alıyor.

    Telefon bazı bölgelerde Qualcomm Snapdragon 888 ile tüketicilere sunulacak. Ancak ülkemizde satışa çıkan model Exynos işlemciyle sahip.

    5G desteğine sahip cihazın RAM kapasitesi 8 GB olarak açıklanırken, depolama alanı için 128 GB ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçeneğin olduğu belirtildi.

    Telefonun arka tarafında üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Bu kurulum; 12 Megapiksel çözünürlüğünde, f/2.2 diyafram açıklığındaki 120 derecelik ultra geniş açı lensten, 12 Megapiksellik f/1.8 diyaframlı geniş açıdan ve 64 Megapiksel çözünürlüğündeki telefoto kameradan oluşuyor. Optik İmaj Sabitleyici (OIS) bulunan Telefoto lensin diyafram değeri ise f/2.0 olarak açıklandı.

    Samsung Galaxy S21 Plus ekranında ise bir kamera bulunuyor. Bu kameranın çözünürlük değeri 10 Megapiksel olurken, diyafram değerinin f/2.2 olduğu belirtildi.

    Galaxy S21 Plus’ın pil kapasitesi 4.800 mAh olarak duyurulurken; 25W kablolu, 15W kablosuz hızlı şarj desteği olduğu açıklandı.

    Öte yandan telefon, suya ve toza dayanıklılık için IP68 sertifikası ile geliyor. Bu sertifika; cihazın 1,5 metre derinlikte 30 dakika kadar suya dayanabileceğini gösteriyor.

    Samsung Unpacked 2021 etkinliğinin yıldızı: Galaxy S21 Ultra özellikleri

    Samsung Unpacked 2021-00

    – Ekran: 6.8 inç QHD+ (1440 x 3200) çözünürlüklü HDR10+ destekli Dinamik AMOLED, 120 Hz tazeleme hızı, Corning Gorilla Glass Victus
    – İşlemci: Exynos 2100 (5 nm) (Bazı bölgelerde Snapdragon 888)
    – Bellek ve Depolama: 12 GB RAM + 128 GB / 256 GB depolama – 16 GB RAM + 512 GB depolama
    – Batarya: 5.000 mAh / 25W hızlı şarj / 15W kablosuz şarj / 4.5W ters şarj
    – Arka Kamera: 12 Megapiksel f/2.2 ultra geniş açı + optik imaj sabitleyici bulunan 108 Megapiksel f/1.8 geniş açı + 10 Megapiksel f/2.4 3x optik zoom yapabilen telefoto + 10 Megapiksel f/4.9 OIS destekli 10x optik zoom yapabilen periscope/telefoto
    – Ön Kamera: 40 Megapiksel f/2.2
    – Bağlantı Özellikleri: 5G, Wi-Fi 6E (802.11 a/b/g/n/ac/6e), Bluetooth 5.1 ve USB Type-C 3.2, Wireless PowerShare, GLONASS
    – İşletim Sistemi: Android 11 ve One UI 3.1 arayüzü
    – Renkler: Phantom siyah ve Phantom gümüş
    – Kutu İçeriği: Galaxy S21 Ultra 5G ve USB Type-C kablosu

    Galaxy Buds Pro özellikleri

    Samsung Unpacked 2021-00

    Tasarımıyla oldukça dikkat çeken kulaklık, sunduğu üst düzey özellikler ile pek çok kullanıcıyı kendine çekecek gibi duruyor.

    Galaxy Buds ailesinin en yeni üyesi Galaxy Buds Pro, yeni nesil tasarım algısı ile karşımıza çıkıyor. Samsung’un daha iyi ses kalitesi sunan ve gürültü önleyici özelliğine sahip kablosuz kulaklığı, teknik özellikleri ile göz dolduruyor. Tasarımında adeta bir mücevher görünümü kazandırılmış olan cihaz, ergonomik bir tasarım anlayışına bağlı.

    Samsung, yeni nesil kulaklığı Galaxy Buds Pro ile yüzde 99’a aktif gürültü engelleme (ANC) desteği sunuyor.

    Sesinizi arka plandaki gürültüden ayırmak için sesinize odaklanan özel bir Ses Alım Birimi (VPU) bulunan Buds Pro‘da ikisi dışarda birisi içerde olmak üzere toplam üç mikrofon yer alıyor.

    Ayrıca bu mikrofonlardan biri ortam seslerine yardımcı olmak için yüksek sinyal-gürültü oranına (SNR) sahip. Ek olarak Samsung’un yeni nesil kablosuz kulaklığı “Rüzgar Kalkanı” teknolojisine sahip. Bu sayede rüzgar gibi dış faktörlerin aramalarınızı bölmesini engelleyen yeni kulaklık, daha iyi bir konuşma deneyimi vaat ediyor.

    Samsung Unpacked 2021-00

    Ses açısından daha derin bas sunan yeni nesil kablosuz kulaklık, 11mm’lik woofer ve 6.5mm’lik tweeter ile çok az distorsiyonla net bir ses vaat ediyor. Ayrıca Samsung Galaxy Buds Pro, Dolby Head Tracking teknolojisiyle desteklenen 360 Derece Ses özelliği sayesinde gerçekçi ve sürükleyici ses kalitesi sunuyor.

    Tam şarj ile 8 saate kadar çalma süresi vaat eden kablosuz kulaklık, şarj kutusu sayesinde 20 saatlik yedek güç elde edebiliyor. Son olarak Galaxy Buds Pro‘nun IPX7 su geçirmezlik sertifikasına sahip olduğunu da belirtelim.

    Samsung SmartTag özellikleri

    Samsung Unpacked 2021-00

    Her ne kadar gözler Galaxy S21 ailesinde olsa da Galaxy Buds Pro ve SmartTag aksesuarları da en az S21 ailesi kadar ilgi çekici özelliklere sahip. Bluetooth Düşük Enerji (BLE) teknolojisi sayesinde uzun pil ömrü sunan cihaz, birçok farklı senaryoda kullanılabiliyor. SmartTag hem pil ile çalışıyor hem de Bluetooth bağlantısı sağlıyor. SmartTag bu sistemi sayesinde hızlı bir şekilde kaybolan aksesuarlarınızın konumunu tespit etmenizi sağlıyor. Dayanıklı bir plastik gövdeye sahip olan cihaz, herhangi bir yere asabilmeniz için zincir deliğine sahip.

    SmartTag’inizi SmartThings Find uygulamasıyla eşleştirdikten sonra telefonunuz üzerinden cihazın konumunu görebilir ve ses çıkarmasını sağlayabilirsiniz. Cihazlar arasında gerçekleşen iletişim şifrelendiği için herhangi bir veri sızıntısı söz konusu olmayacaktır.

    SmartTag cihazınızı 2 farklı şekilde kullanabilirsiniz. Cihaz üzerinde yer alan düğmeye iki kez bastığınızda telefonunuzu alarm konumuna geçirerek yerini tespit edebilirsiniz. Bu sayede telefonunuzu bulmak için başkalarından aramasını istemenize gerek kalmayacak.

    SmartTag cihazınızın düğmeye bir kez basıldığında hangi işlemi yapacağını belirleyebilir, istediğiniz komutu çalıştırabilirsiniz.

    Samsung Unpacked 2021 oldukça dikkat çeken cihazları kullanıcıyla buluşturdu. Cihazların yakında Türkiye’de satışa çıkacağını belirtelim.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN