Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetSamsung Galaxy Tab A8 İncelemesi

    Samsung Galaxy Tab A8 İncelemesi

    Samsung üst segmentte Galaxy Tab S8 ile dizüstü bilgisayarın yerini alabilecek bir deneyim vadederken, orta segmentte ise Galaxy Tab A8 ile birlikte kullanıcılara eğlence ve oyun keyfini yaşayabilecekleri uygun fiyatlı bir seçenek sunuyor. Metal gövdesinde yüksek çözünürlüklü ve büyük bir ekran barındıran bu Samsung tableti ile ilgili detaylar inceleme yazısında yer alıyor.

    Galaxy Tab A8, 10.5 inç ekranıyla selefi A7’ye göre hafif de olsa büyümüş. 508 gram ile biraz daha ağır. Ancak bu ağırlık, 10 inç civarında ekrana sahip bir tablet için makul seviyelerde. 6.9 milimetre ile de bir giriş-orta segment tablet için oldukça iyi seviyede bulunuyor. Ekranın etrafını saran çerçevenin kalınlığı hatırı sayılır derecede, ancak bu kalınlık, tableti tutarken yanlış dokunmaların ve komutların önüne geçiyor. Ön ve arka kameraların yerleşimi, ayrıca 16:10 ekran görüntü oranı, tabletin öncelikle yatay biçimde kullanım için tasarlandığını gösteriyor. Yine de, düşey yönde tutup Twitter veya Facebook’u kullanmak ya da internette gezinmek zor değil. Tabletin kenarları ve arkası metalden yapılmış olsa da, kenara yerleştirilmiş ses ve güç tuşları plastikten. Aynı durum arkada bulunan, kameranın üst kısmında bir kenardan diğerine uzanan ince şerit için de geçerli. Arkaya yerleştirilmiş dairesel çerçeveli bir kamera var.

    galaxy tab a8 inceleme

    A8’in 10.5 inç ekranı TFT LCD teknolojisine sahip. Çok göz alıcı bir görsel deneyim sunmasa da, bir şeyler izlemek veya oyun oynamak için yeterli parlaklığı ve renk canlılığını sunuyor. 1200 x 1920 piksel ile bu boyutlardaki ekran için makul bir çözünürlük var, 216 ppi da yeterli bir keskinlik ve netlik var. Sağ ve sol kenarlara yerleştirilmiş hoparlör tatmin edici bir ses çıkışı ve kalitesi sunuyor. Harici hoparlöre ihtiyaç duymadan video izleyebilir veya müzik dinleyebilirsiniz. USB-C portunun olduğu tarafta, iyice kenara itilmiş bir 3.5mm kulaklık jakı da mevcut. Bu, kulaklık veya hoparlör bağlama konusunda elinizi rahatlatacaktır.

    Samsung, A7’de yer verdiği Snapdragon işlemci yerine A8’de 12nm tabanlı Unisoc Tiger T618 işlemciye yer vermiş. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızanın yanı sıra microSD kart yuvası da var. Tabletle pek fotoğraf veya video çekmeyeceğinizi göz önünde bulundurursak, 32 GB yeterli olur. Samsung’un işlemci seçimi, internette gezinme, sosyal medya uygulamalarını kullanma, video izleme gibi işler için yeterli olur, ancak oyun konusunda ortalamanın üstüne çıkmayacaktır. Donanım paketi, bu tabletin daha çok internette gezinme, video izleme, kitap veya dergi okuma gibi işler için elverişli olduğunu gösteriyor.

    Samsung kamera tarafında A8’de A7’ye göre çok fazla değişiklik yapmamış. Arkada 8 megapiksel, önde ise 5 megapiksel kamera var. Tabletle çok fazla fotoğraf veya video çekmeyeceğiniz için yetenekleri çok da önemli sayılmaz. Yine de 1080p video kaydını hem ön hem de arka kamera ile yapabilirsiniz. Öndeki kamera da görüntülü görüşmeler için yeterli bir görsel kalite sunuyor.

    Pil tarafında da Samsung, 7040 mAh kapasiteli pili korumuş. Yine 15W hızlı şarj desteği var, kutudan da USB-C kablosunun yanında bir şarj adaptörü çıkıyor. Tabletin pili, normal yoğunluklu bir kullanımda 2 ve hatta 3 gün boyunca gidebilir. Çok yüksek profilli olmayan pili ve işlemcisi bu açıdan avantaj sağlıyor. Hatta uzun süre kullanmadığınız durumlarda 1 haftaya varabilen bir bekleme süresi de mevcut.

    galaxy tab a8 inceleme

    Galaxy Tab A8’de Android 11 ve onun üzerinde One UI 3.1 geliyor. Her ne kadar şu anda Android 11 bulunsa da, Samsung önümüzdeki eylül ayında bu tablete Android 12 güncellemesini sunmayı planlıyor. Şimdi de mevcut hâliyle Galaxy Tab A8 iyi bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. One UI’ın kullanıcı dostu ve kolay kullanımlı arayüzü tableti kullanmayı kolaylaştırıyor. Renkli ikonlar ve hoş görünümlü duvar kağıdı seçenekleri de arayüzü daha eğlenceli hâle getiriyor. Hızlı ayarlar içinde tabletin birçok kullanışlı işlevine ve ayarına kolayca erişebilir ve bunları düzenleyebilirsiniz. Smart View, tablette izlediğiniz herhangi bir videoyu veya tabletin ekranını uyumlu bir Samsung TV’ye kolayca aktarmanıza izin verecektir. Quick Share ise, eğer destekleyen bir Samsung telefonunuz varsa, kolayca fotoğraf veya video paylaşımı yapmayı mümkün kılacaktır. Başka cihazlarda arama ve mesaj ise, Samsung telefonunuza gelen çağrıları veya SMS’leri Galaxy Tab A8 üzerinden cevaplamanızı mümkün kılıyor. Ayrıca telefonunuzdaki bir uygulama deneyimini, desteklediği takdirde tabletten devam ettirme olanağınız da var.

    Samsung Galaxy Tab A8, sahip olduğu teknik özelliklerle çok fazla ön plana çıkmasa da, fiyatının hakkını veren bir ürün. Büyük ekranı ve sağlam yapısı ile kullanıcıların her yerde rahatlıkla video izlemesi, internette gezinmesi, gazete veya kitap okuması mümkün olacaktır. Bu tabletin içerik üretiminden daha çok tüketimine odaklandığının altını çizmek gerekiyor.

    Samsung Galaxy Tab A8’i mediamarkt.com.tr’den satın alın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN