Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSamsung Galaxy A50 : Tam bir fiyat/performans ürünü

    Samsung Galaxy A50 : Tam bir fiyat/performans ürünü

    Samsung Galaxy A50 ’nin güzel bir tasarımı, büyük bir ekranı ve toplamda 4 kamerası var. Eğer orta seviye bir Android telefon arıyor, fotoğraf çekmek ve sosyal medyada gezinmekten de hoşlanıyorsanız, Galaxy A50’ye göz atabilirsiniz.

    7.7mm kalınlıktaki Samsung Galaxy A50, 166 gram ağırlığında ve çok şık görünüyor. Ürünün ön kısmında ince bir çerçeve var ve herhangi bir fiziksel tuş yer almıyor. Arka tarafı ise cam görünümlü 3D plastik tasarım ile fark yaratıyor.

    Işığa göre farklılıklar gösteren bu parlak tasarım, ne yazık ki kir ve parmak izi tutabiliyor. Bu sebeple şeffaf bir kılıfla kullanmanızı tavsiye ederiz. Ürünün ön tarafında 6.4 inch değerde devasa ekranı, arka tarafta ise 3 kameralı sistemi dikkat çekiyor. Detaylardan birazdan bahsedeceğiz.

    galaxy a50

    6.4 inc, Super Amoled ekran

    Samsung telefonlarında genellikle ekranlar çok kaliteli oluyor, zira ekran teknolojileriyle ilgili özel çalışmalar yürütüyorlar. Samsung Galaxy A50’de de 6.4 inch değerde Super Amoled ekran var ve çerçeve oldukça ince. FHD+ çözünürlüklü bu ekran, gece kullanımı ya da dış mekan kullanımlarına yönelik görüntü profilleri de sunuyor. Genel olarak memnun kaldığımızı söylemeliyiz.

    Android 9 işletim sistemiyle geliyor

    Galaxy A50’de Octa-Core (2.3GHz + 1.7 GHz) işlemci, 6GB RAM ve 64GB dahili depolama var. İstenirse microSD desteği de sağlanabilir. Android 9 işletim sistemi ve basit bir arayüzle gelen cihaz, büyük ekranda pek çok oyun ve uygulamayı rahatlıkla çalıştırmanıza imkân sunuyor.

    Bu arada, ürünün parmak izi okuyucu sensörü de var ve ekranın alt kısmına yedirilmiş olarak geliyor. Genel olarak çok hızlı tepkiler vermese de stabil bir performansı var. Öte yandan, yüz tanıma sistemi de iyi çalışıyor.

    Gelelim kameralara

    Telefonun arka tarafında 3 kameradan oluşan özel bir sistem var. Bunlar: 25.0 MP (F1.7) + 5.0 MP (F2.2) ve 8.0 MP (F2.2). İsterseniz 25MP’lik kamerayla düşük ışıklı ortamlarda dahi iyi fotoğraflar çekebilirsiniz. İsterseniz de 8MP kamerayla 123 derecelik ultra geniş açılı fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz. 5MP’lik derinlik sensörü de fotoğraflarda net detaylar yakalamanız için önemli.

    Ön tarafta da 25MP kamera var ve iyi ışıklı ortamlarda iyi sonuçlar veriyor. Düşük ışıklı ortamlarda da isterseniz ekrandaki flash ışığını kullanabilirsiniz. Kusursuz selfie’ler için makyaj ve çeşitli filtre modları da sizi bekliyor.

    Bu arada, arka kamerada hızlı ve yavaş video çekim özellikleri de mevcut.

    4000mAh pille geliyor

    Galaxy A50’de çıkarılamaz, hızlı şarj özellikli 4000mAh pil var. Gündelik kullanımda yaklaşık 2 günlük performans sunarken, video ve oyun ağırlıklı hareket edildiğinde bu süre bir güne düşüyor, tabii ipin ucunu kaçırmamanız kaydıyla.

    Samsung Galaxy A50 ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN