Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSamsung ekran altı kamerası üzerine çalışıyor!

    Samsung ekran altı kamerası üzerine çalışıyor!

    Ekran altı kamera teknoloji akıllı telefon üreticileri tarafından cazip bir alana dönüşmeye başladı. Ekran altı kamerasına yer veren ilk telefon olan ZTE Axon 20’yi 2021 yılında diğer akıllı telefon üreticileri de takip edecek gibi duruyor. Şimdi konu hakkında Samsung’tan bir patent geldi. Ekran tarafında iddialı özellikler sunan Samsung, ekran altı kamera teknolojisi için aldığı patent ile gündemde.

    Samsung, ekran altı kamera teknolojisi nasıl olacak?

    LetsGoDigital tarafından ortaya çıkartılan patentine göre Samsung, ikinci bir ekran kullanarak ön kamerayı ekranın altına yerleştirmeyi düşünüyor.Normalden farklı olarak ön kamerayı ikinci bir ekran kullanarak gizlemeyi hedefleyen Samsung, performans kaybı yaşanmasını istemiyor. Hatırlatmak gerekirse, ZTE’nin ekran altı kamera teknolojisini kullanması markanın telefonunda performans kaybına neden olmuştu.

    Samsung ekran alti kamera teknolojisi

    Samsung ise performans kaybı olmadan bu teknolojiyi kullanmanın yollarını ararken yeni patentler alıyor. Samsung’un bu patentindeki çalışma mantığı ise kullanıcının ön kamerayı açtığında ikinci ekran devreye giriyor. Bu sayede hem ışık miktarı iyi ayarlanabiliyor hem de renkler daha iyi çıkabiliyor. ZTE tarafında ekran katmanı bozuluyordu.

    Samsung’un aldığı bu patentin ne zaman karşımıza bir telefonda çıkacağı hiç bilinmiyor. Ancak Samsung’un bu teknolojiyi yakında kullanması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN