Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımSamsung eğitim kurumlarına yönelik 85 inçlik yeni interaktif ekranını tanıttı

    Samsung eğitim kurumlarına yönelik 85 inçlik yeni interaktif ekranını tanıttı

    Samsung, 85 inçlik dev interaktif ekran modelini duyurdu. Şirket, bu ekranın okuldaki öğrenciler ile uzaktan eğitime katılanlar arasındaki uçurumu kapatabileceğini iddia ediliyor.

    Samsung, 85 inçlik beyaz renkli bir dijital interaktif ekran tanıttı. Bu ekran, internete bağlanabiliyor ve öğrenciler ile öğretmenler arasındaki iş birliğine katkı sağlayabileceği kaydediliyor. Bu noktada sınıfta yapılan çizimlerin evdeki bilgisayar ekranında görülmesi, evdeki bilgisayardan sınıftaki interaktif ekrana ekleme yapılabilmesi gibi özellikleri dikkat çekiyor.

    Koronavirüs ile birlikte bazı öğrenciler evlerindeki küçük ekranların başında eğitim görürken diğerleri sınıfta kalıyor. Söz konusu interaktif tahta, bu iki ayrı grup arasında daha fazla etkileşime olanak tanıyor. Gerçek bir sınıf tahtası kadar büyük olan ekran, bununla birlikte son derece ağır.

    Diğer yandan 55 ve 65 inçlik benzerleri ile kıyaslandığında büyüklük faktörü ile öne çıkıyor. Bu da teorik olarak aynı anda daha fazla öğrencinin daha etkin kullanımı demek. Ek olarak ürün, kutu içeriğinden 4 adet kalem ile geliyor ve 20 parmak desteği sunuyor. Çok sayıda öğrencinin aynı anda kullanımı anlamına gelen bu özellik de bir hayli ilgi çekici.

    Ek olarak iki adet HDMI 2.0 portu mevcut, bu sayede birden çok bilgisayar ve video kaynaklarının bağlanmasına izin veriyor.

    Eğitim kurumlarına yönelik ürün, Samsung’un bazı eğitim yazılımları ile birlikte gelmiyor. Bu soru işaretinin dışında fiyatının çok da yüksek olmayacağı düşünülüyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN