Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    SağlıkSamsung, 2022 model TV’leri ile Düşük Karbon Sertifikası'nın sahibi oldu   

    Samsung, 2022 model TV’leri ile Düşük Karbon Sertifikası’nın sahibi oldu   

    16 yıldır global TV pazarında lider konumunu sürdüren Samsung, ‘Doğaya Dönüş’ vizyonu doğrultusunda geliştirdiği 2022 model TV’leri ile Carbon Trust tarafından verilen ‘Düşük Karbon (CO2)’ sertifikasına layık görüldü.

    Samsung, bu yıl, ‘Neo QLED 8K TV’, ‘Neo QLED 4K TV’, ‘QLED TV’ ve ‘Lifestyle Ekran’ modelleri olmak üzere 2022 TV ve ekran serisinden toplam 11 farklı model ile Carbon Trust tarafından ‘Düşük Karbon (CO2)’ sertifikası almaya hak kazandı. Samsung’un 2022 model TV’lerinin bu sertifikayı almasında, ürünlerin ağırlığının azalması ve kullanım esnasındaki düşük güç tüketimi gibi unsurlar etkili oldu.

    Karbonsuz bir geleceğe geçişin hızlandırılması misyonuyla hareket eden, küresel iklim danışmanlığı kuruluşu Carbon Trust tarafından verilen ‘Düşük Karbon (CO2)’ sertifikası, bir ürünün karbon ayak izini ölçerken, tüm yaşam döngüsünü dikkate alıyor. Sertifika, ürünün karbon ayak izinin yıl bazında ne kadar azaldığını ortaya koyarken, uluslararası standartlara göre ürün yaşam döngüsü boyunca salınan sera gazı miktarı da değerlendiriliyor.

    Ambalajlarda %90 oranında daha az mürekkep kullanılırken, zımba kullanımı kaldırıldı

    Samsung, öte yandan ürünlerin yaşam döngüleri boyunca çevreye etkisinin en aza indirilmesi için çeşitli projeleri devreye almaya devam ediyor. Samsung’un TV ürün ambalajlarını çok yönlü ev eşyalarına dönüştürmeye imkân sunan ‘Ekolojik Ambalaj’ programı da bu yıl yenilendi ve ambalajlarda %90 oranında daha az mürekkep kullanıldı. Ayrıca, üretim esnasında zımba kullanımı da tamamen kaldırıldı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN