Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürSağlık alanında dijital dönüşüm

    Sağlık alanında dijital dönüşüm

    Sağlık teknolojileri , sağlık hizmetlerini kolaylaştırmak, maliyetleri düşürmek ve bakım kalitesini artırmak için tasarlanan tüm cihazları, ilaçları, aşıları, prosedürleri ve sistemleri kapsıyor. Yapay zeka (AI), blokchain, sesli asistanlar ve sanal gerçeklik (VR), 2019’daki en umut verici sağlık teknolojileri arasında yer alıyor.

    1. Yapay Zeka

    Şu anda yapay zeka kadar heyecan verici hiçbir şey yok ve etrafındaki hızlı bir büyüme ve heyecan verici fırsatlar sunuyor.

    Sağlık sektöründe yapay zekanın kullanılmasının, 2014 yılında yaklaşık 600 Milyon Dolardan 2021’e kadar yıllık% 40 – 2021 – 6.6 Milyar Dolar arasında hızla artması bekleniyor.

    Sağlıkta yapay zekanın kullanımına örnek vermemiz gerekirse; yapay zeka, önlenebilir tıbbi senaryo riskini üç kritik yolla azaltabilir ve azaltabilir:
    Hatırlatıcıları otomatikleştirme – Hastaların belirli bir zaman aralığında ilaç almalarına yardımcı olmak için idealdir.

    Risk altındaki kişileri belirleyebilme – Tıbbi müdahaleye ihtiyacı olanları keşfedin ve özel bakım planları oluşturmak için sağlık personeli uyarıları tetikleyin. IBM Watson şu anda bunu opioid bağımlılığı sorunları ile test ediyor.

    Kişiselleştirilmiş dozaj önerileri sunma – Her hastanın benzersiz vücut kimyasına ve ilgili çevresel faktörlere dayanarak kişiselleştirilmiş dozaj önerileri sunulabilir.

    2. Blockchain

    Blockchain teknolojisi hayatımıza bitcoin ve diğer kripto paralarla girdi. Ancak bu teknolojinin asıl kullanım alanı veri depolama ve koruma. Blockchain teknolojisi sayesinde sağlık işletmelerinde veriler kriptografi kullanımı yoluyla kaydedilir ve dosyalar dağınık olarak kaydedildiğinden verileri bozmak veya değiştirmek oldukça zordur. Bu nedenle tıbbi kayıtların tutulmasında ve saklanmasında oldukça önemli bir teknolojidir.

    Sağlık işletmeleri için blockchain teknolojisinin sunduğu diğer avantaj birlikte çalışma avantajı sunmasıdır. Hastaneler, klinikler ve diğer sağlık kuruluşları ile ortak çalışma alanı oluşturulabilir. Bu sistemde dilerse hasta kendi sağlık bilgilerine ulaşabilir ve hastalardan doğrulama istenebilir. Ayrıca bu  teknoloji ile ilaç ve sigorta dolandırıcılıklarının önüne geçilebilir.

    3. Sesle arama ve akıllı asistanlar 

    Sesli arama dünya çapında inanılmaz bir şekilde popüler hale geldi ve 6 Amerikalıdan biri artık akıllı bir asistana sahip ve yetişkinlerin% 40’ını günde bir kez sesli arama kullanıyor. Ses, akıllı telefon ve akıllı asistan ilk piyasaya sürüldüğünden beri yükselen büyük bir sağlık pazarlaması tekniğidir.  Peki sesli arama sağlık alanında nasıl uygulanır?

    Sağlık hizmetlerine erişim çoğunlukla yereldir. Başka bir deyişle, çoğu kişi çalıştığı yerin veya ikamet ettiği yerin yakınında sağlık hizmeti seçenekleri arar. Bu gerçeklik nedeniyle, sağlık teknlojisi üreticilerinin dijital platformlarını yerel aramalar için optimize etmeleri gerekiyor. 2018’de Google’ın aramalarının% 20’si sesli arama olduğundan, ses, sağlık pazarlamacılarının 2019’da yatırım yapması gereken temel sağlık teknolojilerinden biri haline geldi. Her 5 kişiden 1’i sağlık hizmetleri seçeneklerini öğrenmek için ses kullanıyorsa, potansiyel müşterileri kaçırmamanız zorunludur.

    Sesle arama aynı zamanda kaza ya da acil durumlarda hayat kurtaran bir teknoloji olarak da karşımıza çıkıyor. Hatırlarsanız Siri’nin bu konuda birçok başarı hikayesi var. Kaza anında veya acil durumlarda ses komutlarıyla akıllı asistanınızı kullanabilir, yardım için destek isteyebilirsiniz.

    4. Chatbot

    Sağlık hizmetleri için chatbotların kullanılması hastalar için çok çeşitli avantajlar sunuyor. Hastanın tedavisinin düzenlenmesi, ilaç yönetimi, acil durumlarda yardım veya ilk yardım konusunda gelişme potansiyeli ile hastaların tedavisini düzenlemekte sağlık kuruluşlarına oldukça fazla yardımcı oluyor.

    5. Sanal gerçeklik

    Sanal gerçekliğin 2020 yılına kadar 4 milyar dolarlık bir pazar haline gelmesi bekleniyor. VR teknolojisi doktorlar ve hastalar için oldukça fazla seçenek sunuyor. Örneğin doktorlar sanal gerçeklik ürünlerini kullanarak mesleki becerilerini arttırabiliyor ve bu sayede cerrahi operasyonlarda komplikasyon riski daha da azalıyor. Ayrıca sanal gerçeklik sayesinde hayvanlar üzerinde acı verici deneyler de yapmaya gerek kalmıyor. Yaratılan sanal ortamda örnek vakalar oluşturulup, doktorlar tekniklerini geliştirebiliyorlar. Öyle ki artık sanal laboratuvarlar açılıyor ve yakın geleceğin sağlık çalışanları burada eğitim görüyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN