Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetRutin işleri robotlara verin

    Rutin işleri robotlara verin

    İş hayatında hepimize bir şekilde zorlu görevler verilmiştir. Acısını çektiğiniz şeyin bir de sefasını sürmek isterseniz, hayatınızı IFTTT uygulamasıyla kolaylaştırabilirsiniz. IF This Then That (O olursa şu olsun şeklinde çevirmek mümkün) uygulaması, belirlediğiniz bir olay sonrası (tetiklenme) başka bir olayın gerçekleşmesini (eylem) sağlıyor. Bu şekilde siz hayatınıza normal şekilde devam ederken, her gün olmasını beklediğiniz bir olay olunca, akıllı cihazınızı sizi uyarıyor ve sizin yerinize o işlemi çoktan yapmış oluyor.

    Aşağıda işinize yarayacağınızı düşündüğümüz tetik ve edimleri beğenilerinize sunuyor. IF This Than That ise oh, ne âlâ memleket diyoruz.

    Belirli bir mekanda telefonunuzu sessize alın

    IFTTT hesabınızı yarattıktan sonra tarifler (recipes) bölümünde “mute your phone when you arrive at the office” aratıp, önceden belirlediğiniz herhangi bir mekana vardığınızda telefonunuzun otomatik sessize alabilirsiniz. Sinemada şenşakrak bir filmde telefon gelince arka sıralardan uyarılar duymak istemiyorsanız “şiddet”le tavsiye ederiz. Tabii, akşam eve varınca da sessize alabilirsiniz. Böylece ısrarlı arayanları da sakinleştirmiş olursunuz.

    Her zaman koltuğun altında olmayabilir

    Telefonunuz ne kadar akıllı olsa da, bu müdahale olmadan alışveriş merkezinde kaybolmuş bir çocuktan daha akıllı olduğunu söyleyemeyiz. Telefonunuz sessizdeyken kaybolduysa ve titreşimini de duyamıyorsanız “send a text to your android phone to increase its volume” tarifini kurun, ve belirlediğiniz bir mesaj gelince (örneğin: “yükselt” ya da “sağır sultan” gibi) telefonunuzun sesinin yükselmesini sağlayın. Böylece başka bir telefondan arayınca da kolayca sesini duyabilirsiniz.

    Facebook fotoğraflarını otomatik olarak Dropbox’unuza kaydedin

    Arkadaşlarınız sizi çokça etiketliyorsa ve hepsine tek tek bakmaya üşeniyorsanız “save photos you are tagged in on Facebook to a Dropbox folder” tarifini kurun, Facebook ve Dropbox hesaplarınızı ayrı ayrı IFTTT’ye bağlayın ve otomatizasyonun keyfini çıkarın. Benzer bir durum Instagram için de geçerli. Onun için de “backup your new Instagram photos to Dropbox” (yeni Instagram fotoğraflarınızı Dropbox’a yedekleyin) tarifini deneyebilirsiniz.

    İş yerinde geçirdiğiniz zamanı bir Excel dosyasına çeteleyin

    “Log how much time you spend at work” tarifiyle belirlediğiniz bir mekana girişinizi ve çıkışınızı otomatik olarak kaydedebilirsiniz. Hukukî süreçlerde işinize yarayabilir. Amirim, katil uşak!

    Sahte aramalarla istenilmeyen bir durumdan uzaklaşın

    “Get yourself out of a meeting” tarifi sadece toplantıdan değil, tehlikede olduğunuz bir durumda da yardımınıza koşabilir. Dilediğinizde çalan telefonunuzla, dilediğiniz sahte görüşmeyi yapabilir, etrafa istediğiniz mesajı vermekte yazılım robotlarını kullanabilirsiniz.

    Belirli bir kelime içeren SMS’e otomatik yanıt verin

    “If incoming text matches search, respond automatically” tarifesiyle gelen bir SMS’e otomatik yanıt verebilirsiniz. Tarife, “oğlum, kızım, sevgilim, karıcığım, kocacığım” içeren mesajlarınızda, sevdiğiniz insanlara yanıt veremediğiniz durumlar için otomatik mesaj kurabilirsiniz, böylece cevap vermeme süresiyle doğru orantılı artan hakkınızdaki şüphe ya da korkuları da bertaraf etmiş olursunuz.

    YouTube’de beğendiğiniz şarkılar otomatik olarak Spotify’a eklensin

    “Add songs from videos you like to a Spotify playlist” tarifiyle YouTube’de beğendiğiniz şarkıyı bir de Spotify’da aramanıza gerek kalmaz, belirlediğiniz bir çalma listesine otomatik eklenir. Çok tembelleştik, çoook.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN