Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonRobot Süpürge Nedir? Kimler Robot Süpürge Almalı?

    Robot Süpürge Nedir? Kimler Robot Süpürge Almalı?

    Robot Süpürge Nedir?

    Robot süpürge, süpürme işlemini kendi başına yapabilen ve genellikle akıllı telefondan kontrol edilen yuvarlak yapıdaki süpürgelerdir. Boyutları, güçleri ve özellikleri değişkenlik gösterse de temel olarak evinizde ya da iş yerinizdeki yer temizliği işlevini insan gücü gerektirmeden yapan cihazlar olarak özetleyebiliriz.

    Her türlü zeminde temizlik işlevi yapabilen bu cihazlar özellikle yeni doğan bir bebek ya da evcil hayvan neticesinde daha sık temizlenmesi gereken evlerde günlük ya da günde birkaç kere temizlik yapabilecek kapasitede olmasıyla kolaylık sağlarlar.

    Kimler Robot Süpürge Almalı?

    Aslına bakarsanız dileyen herkes robot süpürge alabilir. Ancak biraz önce bahsettiğimiz gibi yeni bebek sahibi aileler ya da evcil hayvan barındıran evlerde daha sık temizlik ve hijyen açısından daha önemli ve iş kolaylaştırıcı ürünler olduğunu belirtebiliriz.

    Bunun yanı sıra öğrenci, çalışan ve evde çeşitli sebepler ile fazla vakit geçiremeyenler için evin temiz kalmasını sağlayarak ekstra iş yükünden kurtarabilen robot süpürgeler, bu konuda hafta sonu temizliği ya da iş dönüşü yorgun olarak temizlik derdini de ortadan kaldırabilecek ürünlerdir.

    Robot Süpürgelerin Farkları Nelerdir?

    Farklı markalara ait farklı modeller ile piyasada yüzlerce robot süpürge modelleri yer almakta. Bu cihazların farkları ise birkaç noktada toplanıyor. Kendini şarj edebilme, haritalandırma, hazneyi otomatik olarak boşaltma, paspas ve uzun kullanım, zemin tanıma ve çalışma özelliği gibi farklı ekstra özelliklere sahip farklı fiyatlarda robot süpürgeler bulmak mümkün.

    Bu noktada en işlevsel özelliğin haritalandırma ve navigasyon olduğunu belirtelim. Haritalandırma ile çalıştığı evi bünyesinde kaydeden cihaz modelleri evin belirli bir bölgesini temizlemenize olanak tanır. Ya da komut ile planlı olarak evin farklı noktalarını farklı sayıdaki tekrarlar ile temizleyebilirsiniz.

    Robot Süpürge Modelleri

    iRobot Roomba 966

    iRobot’un yeni modellerinden biri olan Roomba 966, 185 metrekare alanı tek şarjda temizleme özelliğine sahip. Roomba, karo, muşamba, halı veya ahşap zemin gibi her türlü ev zemini temizlemek için uygun. Ayrıca AeroForce adındaki yenilikçi temizleme sistemiyle tüm kirleri sökebiliyor.

    iAdapt 2.0 görsel lokalizasyon sistemi sayesinde evi haritalandırma ve her noktayı temizleyebilir yapıdaki cihaz, 42 sensörü ile merdiven, kablo gibi bu tarz cihazlara sorun teşkil edecek sorunlardan kaçınabilecek yapıdadır.

    iRobot Roomba e5

    Roomba 966’ya nazaran daha uygun bir model olan Roomba e5, Roomba 966’taki AeroForce özelliği ile her zeminde temizlik sağlayabilir. iAdapt navigasyon sisteminin ilk neslini kullanan cihaz haritalandırma yapabilir durumdadır.

    100 metrekare alanda tek şarjda temizlik yapabilecek olan cihaz en fazla 58 dB gürültü ile oldukça sessiz çalışma kabiliyetine de sahiptir.

    iRobot Braava 390 Turbo

    Bu model ise bir robot süpürge olsa da sadece paspas işlevi gören model olarak dikkat çekiyor. Özel bezler ile başarılı paspaslama işlevi görebiliyor. Braava 390 Turbo, silme özelliğiyle tek seferde 180 metrekare, paspas modunda ise 60 metrekare alanda temizlik yapabiliyor.

    Vakum işlevi olmadığı için oldukça sessiz çalışabilen bu robot paspas, iAdapt 2.0 navigasyon sistemine de sahiptir. Bu sayede belirlenen zamanda dilediğiniz noktayı temizleyebilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN