Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiQualcomm’dan sürpriz iPhone açıklaması

    Qualcomm’dan sürpriz iPhone açıklaması

    Apple’ın merakla beklenen ve tanıtım tarihine dair geri sayımın devam ettiği yeni iPhone modellerine ilişkin ilginç bir bilgi paylaşıldı. İşte detaylar…

    Apple, bu sene büyük olasılıkla 3 farklı iPhone modeli tanıtacak. Eylül ayında gerçekleştirilecek olan lansmanla görücüye çıkacak olan modellerin bileşenleri hakkında pek sık olmamakla birlikte ilginç bilgiler kamuoyuna yansımaya devam ediyor.

    Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Qualcomm finanstan sorumlu genel müdür yardımcısı George Davis, Apple’ın 2018 yılı iPhone’larında kendi modemlerini kullanmaya sıcak bakmadığını söyledi. Bunun yerine ‘rakiplerinin’ modemlerini tercih ettiğinin altını çizdi. Burada kastedilen rakip, her ne kadar Qualcomm yetkilisi açıkça söylemese de Intel.

    Özetle yeni iPhone modellerindeki modemlerin tedarikçisi Intel olacak gibi görünüyor. İlginç bir detay olarak Temmuz ayı başında KGI analisti Ming-Chi Kuo da benzer bilgiler aktarmış, Apple’ın modem tarafında sadece Intel ile çalışacağını ifade etmişti. Analist, Apple’a yakınlığı ile biliniyor.

    Spekülasyonlar artıyor…

    4G teknolojisi ile birlikte Apple, ürünlerinde Qualcomm ve Intel tarafından geliştirilen modemlere yer vermeye başlamıştı. Uzun yıllardır devam eden bu iş birliği, Apple ile Qualcomm arasında 2017’de başlayan ve bir süredir süredir devam eden hukuki anlaşmazlıklar neticesinde değişecek gibi görünüyor. Öte yandan Qualcomm’un testlerde Intel’den daha iyi olduğu da biliniyor.

    Bir diğer ilginç detay olarak Apple’ın Mac bileşenleri tarafında da Intel’den farklı alternatifleri gündeme aldığı haberleri basına yansımaya devam ediyor. Bakalım üç teknoloji şirketi arasında yaşanan ilginç süreç nasıl devam edecek.
    Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…

    NOT: Görsel temsilidir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN