Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımProfesyonellere özel kablosuz klavye: Logitech MX Keys

    Profesyonellere özel kablosuz klavye: Logitech MX Keys

    Kreatif işlerle uğraşan, içerik üreten ve kodlama yapanlara hitap ediyor Logitech MX Keys kablosuz klavye. Özetle oyun değil iş için, üst seviye bir klavye satın almayı düşünüyorsanız, MX Keys, işte tam bu noktada öne çıkıyor. MX Keys kablosuz klavyenin en büyük avantajı, bilgisayar, tablet ve telefonda aynı klavyeyi kullanabilme avantajı sunması.

    Ürünle birlikte Unifying alıcı, USB-C kablo ve kullanıcı belgeleri geliyor. Logitech MX Keys’in 430,2 mm genişlik, 131,63 mm yükseklik ve 20,5 mm derinliğe sahip olduğunu görüyoruz. MX Keys’in ağırlığı 810 gram. Alışkın olduğumuz klavyelerden biraz ağır. Ancak bu ağırlık, klavyenin yere sağlam oturması ve kullanırken yerinden oynamaması gibi bir avantaj getiriyor.

    Hem PC hem de Mac için geliştirilmiş

    Ürünün tasarımına baktığımızda, Apple’ın klavyelerine benzer hatlara sahip olduğunu görüyoruz. Hem PC hem de Mac bilgisayarlar için kullanılabileceği öngörülerek, klavyeye her iki platforma özel tuş simgeleri yerleştirilmiş.

    Örneğin Windows için Start tuşu ile Mac için Option tuşu ve Kontrol ile Alt tuşunun klavyede simgesel olarak gösterildiğini görüyoruz. Standart bir klavyeden farklı olarak üst taraftaki F tuşları ile FN tuşlarının gerektiğinde sabitlenebildiğini görüyoruz.

    MX Keys

    Tuşlar oldukça sessiz ve kullanımı konforlu

    Her seferinde FN tuşuna basıp ilgili işlevi yerine getirmektense, FN tuşlarının F tuşlarının yerine geçmesini sağlayabiliyorsunuz. Bunun için FN + Esc tuşuna basmanız yeterli. Tam bir klavye düzeninin yer aldığı ve Türkçe Q klavye dizilimiyle gelen üründe, tuşların kullanım sırasında parmaklarınızın yerini kolay bulabilmesi için hafif girintili tasarlandığını görüyoruz.

    Ayrıca tuşların mat bir kaplamayla gelmesi de kullanım sırasında iyi bir hissiyat veriyor. Tuşlar oldukça sessiz ve kullanımı da yine aynı şekilde konforlu. Tek bir plaka ile bir arada tutulan tuşlar, firmanın verdiği bilgiye göre 10 milyon vuruş ömrüne sahip. Bu da tabii ki, çok iyi bir değer. Ürünün arka tarafında açma-kapama tuşu ile USB-C şarj girişi bulunuyor. Sağ üst köşede ise durum bildirim LED’i var.

    Kullanıldığı yere sağlam oturan tasarım

    Alt tarafına baktığımızda ise klavyenin yere sağlam oturması ve kaymamasını sağlayan altı adet plastik ayak bulunduğunu görüyoruz. Klavyenin ince bir yapısı var. Sadece alt ön tarafta içerisinde bataryaların bulunduğu bölüm yükseltilmiş. Burası klavyenin ayağı vazifesi görüyor.

    Bu yükseltilmiş bölüm, klavyenin kullanım sırasında belli bir eğimde sabit kalmasını sağlıyor. Klavyenin eğim seviyesini değiştirme imkânı mevcut değil. Ancak bu eğim seviyesi, klavyenin kullanımı için uygun seviyede ve ‘farklı bir eğim seviyesi olsaydı’ dedirtmiyor.

    MX Keys

    Akıllı arka aydınlatma teknolojisiyle geliyor

    Logitech MX Keys, akıllı aydınlatma teknolojisine sahip. Üründeki yakınlık sensörleri, ellerinizi klavyeye yaklaştırdığınızda klavyenin aydınlatmasının açıyor, uzaklaştırdığınızda kapatıyor. Bu özellik önemli oranda güç tasarrufu sağlıyor. Aydınlatma seviyesini istediğiniz seviyede ayarlama imkânına da sahipsiniz.

    Başlangıçta Logitech MX Keys’in en önemli özelliğinin çoklu cihaz desteği olduğunu söylemiştim. Klavyenizi üç adet cihazla eşleştirebilir ve Easy-Switch düğmelerine basarak bu cihazlar arasında hemen geçiş yapabilirsiniz.

    Logitech Options ile klavyenizi özelleştirin

    Windows ve Mac işletim sistemleri için Logitech Options yazılımını, üretici firmanın sitesinden indirerek, klavyenizi dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Logitech Options yazılımı içerisinden, klavyenizin FN tuşlarına kendi çalışma düzeninize göre istediğiniz fonksiyonlar ya da kısayollar atayabilirsiniz.

    Kullandığınız programlara göre farklı fonksiyon ve kısayollar atama imkânı var. Logitech Options, bilgisayarınızda fonksiyon ya da kısayol atayabileceğiniz yazılımların listesini gösteriyor. Ayrıca yazılım içerisinden, klavyenizin batarya seviyesini görebilir, arka aydınlatmayı ya da güç tasarrufu modunu açıp kapatabilirsiniz.

    MX Keys

    Logitech Flow ile dosya aktarımı avantajı

    Bu arada Logitech Options yazılımı içerisinde MX serisi tüm cihazlarınızı yönetebileceğinizi ve Logitech Flow teknolojisiyle farklı cihazlar arasında dosya aktarımı yapabileceğinizi de hatırlatmalıyım.

    MX Keys, Windows, Mac, macOS, Linux, iOS ve Android işletim sistemleriyle sorunsuz çalışıyor. Logitech MX Keys’i cihazlarınızla Unifying alıcı veya Bluetooth ile kullanabilirsiniz. Bu marifetli klavyenin, cihazlarınızda arasındaki kablosuz kullanım mesafesi ise 10 metre.

    Tek şarjla 10 güne kadar kullanım ömrü

    MX Keys, aydınlatmalı bir klavye olduğu için, enerji tüketimi biraz yüksek. Tek şarjla 10 güne kadar kullanım ömrü sunuyor. Aydınlatmayı kapalı tutarak tek şarjla 5 aya kadar kullanmanız mümkün. Dilerseniz Logitech Options yazılımı içerisinden enerji tasarrufu modunu da aktif hale getirebilirsiniz. Bu arada klavyenin, kutusundan çıkan USB-C kabloyla şarj edildiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

    Eğer profesyonel olarak içerik üretme ya da kodlama gibi işlerle uğraşıyorsanız, Logitech MX Keys’in konforunuzu artıracak bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Sonuç olarak; eğer çalışma ortamınızda konforunuzu ve veriminizi artıracak kablosuz klavye satın almayı düşünüyorsanız, Logitech MX Keys, tartışmasız en iyi alternatif.

    Logitech MX Keys incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz:

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda Logitech MX Keys kablosuz klavye hakkında bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm klavye modellerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN