Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelProfesyonel fotoğrafçıların tercihi kamera mı telefon mu?

    Profesyonel fotoğrafçıların tercihi kamera mı telefon mu?

    Yeni yapılan bir araştırmaya göre profesyonel fotoğrafçıların telefon fotoğrafçılığına geçip geçmeyeceği ortaya çıkarıldı. Başta Avrupa ve Kuzey Amerika’daki 881 profesyonel fotoğrafçı arasında fotoğraf makinelerini bırakıp ‘akıllı telefonlardan’ fotoğraf çekip çekmeyecekleri soruldu. Cevaplar enteresandı zira beklenmeyen sonuçlar ortaya çıktı. Akıllı telefon fotoğrafçılığı için sonuçlar:

    Akıllı telefon fotoğrafçılığı yükselişte olsa da profesyonellerin tercihi ‘kamera’

    Akıllı telefonların reklamlarında büyük oranda ‘profesyonel çekimler’ yapılabileceği vurgulanıyor. Özellikle stüdyoda oluşturulan bol ışıklı ortamlar telefonla çekilmiş olmasına rağmen oldukça profesyonel sonuçlar çıkarıyor. İşte bu noktada Suite48a tarafından yapılan bu ankette profesyonel fotoğrafçıların yüzde 13’ü akıllı telefondan yana tercihini kullanırken, yüzde 64’ü hiç çekmediğini söyledi.

    Ayrıca bu araştırmaya göre fotoğrafçıların büyük bir çoğunluğu son teknoloji kameralarına ve pahalı aksesuarlarının avantajlarına o kadar alışmış ki ‘akıllı telefonların fotoğraf performansına’ bakmamış ve denememiş bile.

    akıllı telefon fotoğrafçılığı 2

    Bu noktada akıllı telefonların kameraları halen kişisel çekimlerde kullanılıyor. Her ne kadar pazarlama stratejilerinde markalar profesyonel çekimler vurgusu yapsa da telefonlarla yapılan çekimler halen beklendiği kadar ‘iyi’ değil gibi duruyor.

    Aynı araştırmanın devam eden kısmında ise profesyonel fotoğrafçıların kişisel ve profesyonel çekimleri için hangi tür akıllı telefonları kullandığı ve akıllı telefonlarını ne tür profesyonel alanlarda kullandıkları üzerine odaklanıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN