Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraPolaroid Insta-Share Printer hakkında her şey

    Polaroid Insta-Share Printer hakkında her şey

    Polaroid Insta-Share Printer

    Bu yazımda bazı Motorola akıllı telefon modelleriyle kullanılan Moto Mods ailesinin en yeni üyesi olan Polaroid Insta-Share Printer’dan bahsediyorum.

    Son yıllarda fotoğraf baskısı tekrar popüler olan bir konu. Bir dönem rafa kaldırılan baskı cihazları bu sayfalarda da değindiğim (Polaroid One Step 2 ve Fujifilm instax yazılarını okuyabilirsiniz) çeşitli cihazlar ve markalar sayesinde tekrar popüler oluyor. Baskı teknolojilerinin bu yükselişi farklı alanlardaki firmaların da ilgisini çekmiş olacak yeni ürünler de rekabete dahil oluyor. Bu markalardan biri olan Motorola da (sahibi ise Çin merkezli Lenovo), akıllı telefonlarıyla kullanılabilecek bir yazıcı duyurdu.

    Bir döneme damgasını vuran bir marka olan Motorola ise eski günlerine farklı bir açılımla dönmeye çalışıyor: Moto Mods. Motorola’nın Moto Z ailesi ile beraber kullanılan birçok aksesuarı simgeleyen Moto Mods’da ses sisteminden projektöre kadar farklı seçenekler yer alıyor. Firma kısa bir süre önce Moto Mods ailesine bir yazıcı eklendiğini açıkladı. Polaroid Insta-Share isimli bu yeni Moto Mods, Moto Z ailesi modellerin arkasına takılarak kullanılan mini bir yazıcı.

    Bu mini yazıcı 5.08 x 7.62 cm ebadında baskı alabiliyor. ZINC adı verilen özel bir kağıt teknolojisi kullanan yeni yazıcı, cep telefonu boyutlarına sahip ve taşıması kolay bir ürün. Telefona göre biraz kalın olan bu küçük yazıcı, telefonun kamerasının çektiği fotoğrafların yanısıra Facebook, Google ya da Instagram gibi sosyal ağ ve ortamlardaki fotoğrafları da basabiliyor.

    Mürekkepsiz baskı

    Yazıcının kullandığı ZINC teknolojisi mürekkebe ihtiyaç duyulmadan baskı alınmasını sağlıyor. Bu teknolojide mürekkep kağıdın içinde yer alıyor. Üzerinde 500 mAh bütünleşik bir pil bulunan Polaroid Insta-Share yazıcı, tam dolu şarj ile 20 adet fotoğraf baskısı alabiliyor. Bu arada bütünleşik pil cihazın üzerinde bulunan USB-C bağlantı yuvası ile şarj olabiliyor.

    Kullanıcılar baskı almadan önce fotoğraflar üzerinde düzenleme, çerçeve ekleme ve yazı yazma gibi özellikleri (ek bir yazılım sayesinde) kullanabiliyorlar. Hızlı bir ürün olan Polaroid Insta-Share, birkaç saniye içinde baskı verebiliyor. Yazıcının toplam ağırlığı ise 188 gram.

    Gelelim ürünün fiyatına: Polaroid Insta-Share yazıcının ABD fiyatı 199 Dolar. ZINC kağıtlarının 20’lik paketi ise 9.97 Dolar. Yani tek bir fotoğrafın baskı maliyeti (yazıcının fiyatını saymazsak) yaklaşık olarak 0.5 dolar oluyor.  Dolar bazında baktığımızda makul bir maliyeti olduğunu düşünüyorum.

    İlginç bir ürün olan Polaroid Insta-Share yazıcı sadece Motorolo Moto Z akıllı telefonları ile beraber kullanılabiliyor. Öte yandan Polaroid’in ZINC teknolojisini kullanan farklı yazıcı modelleri bulunuyor ve bu yazıcıları marka ve modelden bağımsız olarak akıllı telefonlarla kullanabiliyorsunuz. Bunu da hatırlatayım.

    Yazıcının bastığı fotoğrafların boyutu bizdeki vesikalık fotoğrafın biraz daha büyüğü. Yani öyle 10×15 cm (standart baskı boyutu) fotoğraflar basmayı beklemeyin. Ancak telefon ebadı düşünüldüğünde makul bir boyut olduğunu söyleyebilirim. Yani günü kurtarır ve arkadaşlarınıza hava atabilirsiniz.

    Motorola ve Polaroid ortaklığı ilginç bir sonuç vermiş. Akıllı telefonlarla kullanılan yazıcı sayısı fazla değil. Olanların da ucuz olduğunu söyleyemeyeceğim. Polaroid Insta-Share yazıcı da ucuz bir ürün değil. Dolar kuru ve vergilerle (Türkiye’de satılırsa) fiyatının 700-800 TL’den aşağı olmayacağını düşünüyorum Ancak sunduğu kolaylık ve pratikliğin devasa yazıcılarda bulunmadığını da es geçmemek lazım. Bazı konularda kolaylık isterseniz kesenin ağzını biraz açmak gerektiğini unutmamak gerekiyor.

    Polaroid Insta-Share’in telefonun arkasına takılarak kullanılması sizi ortamların en havalı kişisi haline getirebilir. Üstelik anında baskı almak ve bunu insanlarla paylaşmak bu havanıza hava katacaktır. Tabi yeterli bütçeniz ve bu cihazı yanınızda taşıyacak enerjinizin olması kaydıyla.

    Işığınız bol olsun…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN