Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunPlayStation 5 çıkışında hangi oyunlar gelecek?

    PlayStation 5 çıkışında hangi oyunlar gelecek?

    Geçtiğimiz haftalarda fiyatı ve çıkış tarihi açıklanan PlayStation 5, uzun zamandır merakla bekleniyor. Bir önceki konsol olan PlayStation 4’ün çıkışında oyun konusunda sıkıntılar yaşayan Sony, yeni konsolla birlikte hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor. PlayStation 5 çıkışında hangi oyunlar gelecek?

    PlayStation 5 çıkışında hangi oyunlar gelecek?

    Bu oyunlar genellikle o konsollara özel olarak geliştirilir. Bu sayede daha fazla konsol satılır. Hatta bazı oyunlar vardır ki konsolların çıkışından yıllar sonra piyasaya sürülse bile konsol sattırmaya devam eder. (Xanax) Örneğin PS4, 2013 yılında piyasaya sürülmüştür ve PS4’ün çıkışından 3 yıl sonra piyasaya sürülen Uncharted 4: A Thief’s End çok fazla sayıda PS4’ün satılmasına neden olmuştur.

    Ne yazık ki Xbox Series X’için geliştirilen Halo Infinite 2021 yılına ertelendi ve konsolun çıkışında onun için özel geliştirilen Halo Infinite olmayacak.

    PS5 tarafında ise Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Demon’s Souls Remake, Sackboy: A Big Adventure, Destruction All-Stars ve son olarak da her PS5’in içerisinde yüklü olarak gelen Astro’s Playroom yer alacak. Sırf bu açılış oyunlarıiçin fikirlerini değiştirecek oyuncular olacak. Xbox tarafıysa Game Pass ile Sony’i zorlamaya çalışıyor.

    GameIndustry ile yaptığı röportajda konuşan SIE başkanı ve CEO’su Jim Ryan, PS5’in sahip olduğu çıkış oyunlarının bir önceki konsol olan PS 4 çıkış oyunlarından daha güçlü ve avantajlı olduğunu belirtti.

    PS5, 12 Kasım’da Kuzey Amerika, Japonya, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore’de. 19 Kasım’da da dünyanın geri kalanında satışa sunulacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN