Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımPiyasadaki en pahalı iPad hangi ülkede satılıyor?

    Piyasadaki en pahalı iPad hangi ülkede satılıyor?

    Apple’ın iPad modelleri dünyanın popüler cihazları arasında yerini alıyor. Pek çok kişi bu cihazları eğitim, eğlence, çizim ve benzeri pek çok amaçla satın alıyor. Nukeni tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre iPad fiyatları tahmin edebileceğiniz üzere her ülkelerde farklı fiyatlara satılıyor. İşte araştırmada piyasada satılan en pahalı iPad hangi ülkede satılıyor bu da ortaya çıkıyor. Dünyada satılan en pahalı ve en ucuz iPad fiyatı:

    Satılan en pahalı ve en ucuz iPad fiyatı ne kadar?

    Listede dünyanın ucuz iPad Pro modeli Apple’ın merkezi olan ABD’de satılıyor. 128 GB ve 11 inçlik iPad Pro ABD’de 799 dolara satılıyor. iPad’in en ucuz satıldığı ikinci ülke ise Hong Kong oluyor. Burada iPad Pro modeli 824 dolara satılıyor ve onu Kanada 842 dolar ile takip ediyor.

    Dünyanın en pahalı iPad Pro’su Türkiye’de değil Brezilya’da satılıyor

    Yayımlanan listede toplamda 40 ülke yer alıyor ve Türkiye en uygun fiyatlı iPad fiyatında 19’uncu sırada yer alıyor. Ülkelerin kendi fiyatları üzerinden dolar kuruna çevrilen bu listeye göre Türkiye’de satılan 128 GB depolama alanı sunulan 11 inçlik iPad Pro 1.031 dolara satılıyor.

    iPad-pro:00

    Dünyanın en pahalı iPad Pro’su ise Brezilya’da satılıyor. Bir kullanıcı 128 GB ve 11 inçlik iPad Pro için 1.972 dolar ödemesi gerekiyor. Bu rakam 2 TB depolama alanı sunulan versiyonda 4 bin 383 dolara kadar çıkıyor. Söz konusu fiyat ile dünyanın en pahalı iPad Pro’su ise Brezilya’dan geliyor.

    Farklı varyasyonlarda daha da yükselen bu fiyat, 12.9 inçlik iPad Pro’da 5 bin 113 dolara kadar artıyor.

    M1 işlemcili iPad Pro özellikleri

    Apple’ın yeni tanıtılan M1 işlemcili yeni iPad Pro modelinin özellikleri ise göz dolduruyor. Daha birkaç gün önce tanıtılan iPad Pro 2021, adeta dizüstü bilgisayar özelliklerine sahip.

    Yeni iPad Pro, 11 inç ve 12.9 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutuyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Uzun zamandır beklenen mini-LED ekran teknolojisiyle gelen cihaz 10 binden fazla LED’den oluşuyor. Bu sayede Pro Display XDR kadar oldukça iyi bir ekran deneyimi sunabiliyor. Yeni iPad Pro, 1.000.000: 1 kontrast oranı ve 1600 nit maksimum parlaklık sağlayabiliyor.

    iPad pro

    Yeni iPad Pro’nun en dikkat çekici özelliklerinden birisi de gücünü yeni M1 çipinden alması oluyor. Bu bir tablette yer alan en güçlü işlemci olarak kayıtlara geçiyor ve yapılan bir araştırmaya göre şu anda dünyanın güçlü tableti olarak kayıtlara geçiyor. iPad Pro, 8 çekirdekli CPU ve GPU’ya ev sahipliği yapan bu işlemci sayesinde bir önceki modele kıyasla yüzde 50 oranında daha yüksek performans sunarken bir diğer yandan yüze 40 daha iyi grafikler sunabiliyor.

    Yeni iPad Pro ile artık 2 TB depolama seçeneği de sunuluyor. Cihazda ayrıca16 GB RAM seçeneği de  bulunuyor. Kamera tarafında ise yine dikkat çeken detaylara sahip olan cihazda LiDAR tarayıcının çok daha işlevsel hale getirildiği aktarılıyor. Ön tarafta ise bizleri 12 Megapiksel çözünürlüklü özel sensörlerle donatılmış bir kamera karşılıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN