Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürPinterest'in keşfetmeniz gereken yeni özellikleri

    Pinterest’in keşfetmeniz gereken yeni özellikleri

    Sizinle benzer konularda fikirleri olan kişileri bir araya getiren Pinterest, Dünya genelinde 442 milyon kullanıcı sayısı ile mutlaka yer almanız gereken bir platform.  Yılın ilk gününde gelecek planlarınızı oluşturabileceğiniz ve fikirlerinizi başkaları ile paylaşabileceğiniz Pinterest’in bilmeniz gereken özelliklerini araştırdım. 

    Gelecek planlarınızı pinleyin

    İlham ve planlama platformu olarak Pinterest, bütün dünyada yaşanan pandemi nedeniyle evde yapılabilecek birçok yaratıcı öneriyi bizlere sunuyor. Örneğin ev dekorasyonu, karantina günlerini daha huzurlu geçirebileceğiniz kış bahçesi balkonlar için yaratıcı dekorasyon önerileri, evde yapabileceğiniz egzersizler, bebek ürünleri, sevdiklerinizi mutlu etmek için hediyeler ve alışveriş planlarınızı oluşturduğunuz panolara pinleyebilirsiniz. 

    2020’de neleri pinledik? 

    Karantinadaki hayat tarzımız beklenmedik bir durum olsa da, bizleri planlamaktan ve geleceğe umutla bakmaktan alıkoyamadı. İstatistiklere göre Pinterest oluşturan aylık pano sayısında bir önceki yıla göre % 35’lik bir artış oldu . Ek olarak, güzellikte % 44 artış, kadın modasında % 95 artış ve ev dekorasyonunda % 36 artış dahil olmak üzere en iyi Pinterest kategorilerinde oluşturulan panolarda önemli bir büyüme oldu. 

    Her ne kadar belirsizliğin sürdüğü günler yaşasak da hayatı planlı ve programlı yaşamak ve bugünleri verimli değerlendirmek hepimize iyi gelecektir. Pinterest’teki yaratıcı görseller bu anlamda size ilham verebilir karantina günlerini verimli değerlendirmenize yardımcı olabilir. İşte tam da bu noktada pinler, pano favorileri ve pano araç çubuğunda kendinize yeni notlarla planlamayı kolaylaştıran yeni özelliklerden bahsetmek istiyorum. 

    Yeni özelliklerde ne var ne yok?

    • Kendime notlar, geri dönüp işlem yapmayı kolaylaştırmak için özel notlar eklemek için kaydedilmiş Pinler hakkında yeni bir bölümdür; “bunu deneyin” veya “bu, oturma odası halısıyla iyi gider” gibi.   
    • Artık yorumlara yanıt verebiliyor ve diğer pinnerlarla etkileşim kurabiliyorsunuz. Sayfanızın etkileşimini arttırmak için bu özelliği kullanabilirsiniz.  
    • Yenilikleri takip etmek ve önerileri görmek için güncellemeleri mutlaka takip edin. Burada favori pinlerinizle alakalı önerileri göreceksiniz.  
    • Pano favorileri – Pinner’ların panolarındaki pinlerdeki yıldız simgesine dokunarak en iyi Pinleri favori olarak işaretlemelerini sağlayan bir özellik şu anda test ediliyor . Panoları favori pinlere göre sıralayın ve en iyi fikirleri bulmayı ve eyleme geçmeyi kolaylaştırın.   

    Yükselen trendler neler?

    Bu yıl, Pinnersların ne alışveriş yapacaklarını, yeni rutinlerini ve tam kapanma altındayken evlerini nasıl karantinaya uygun hale getirdiklerini yakından inceleyebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl “rüya yaşam tarzı” başlıklı yeni oluşturulan panolar 3 kat arttı. Ek planlama eğilimleri peki nelerden oluşuyor? 

    Karantinada bebekli yaşam

    Geçtiğimiz altı ayda, bebek ürünleri için oluşturulan panolarda tarihsel bir artış olduğu ifade ediliyor. “Bebek ürünleri” gibi başlıklarla alışveriş ve istek listesi oluşturmak için oluşturulan Pinterest panolarının sayısı 78 kat daha fazla arttı. Bu, her zamankinden daha fazla insanın ihtiyaç duyacakları bebek eşyalarını planlamak için Pinterest’e yöneldiği anlamına geliyor; karantina başladıktan 9-10 ay sonra doğan karantina bebekleriyle bu istatistiği doğruluyor. 

    Evde daha iyi bir yaşam

    İnsanlar, evden çalışma ve eğitim için evlerini daha verimli hale getirmenin yollarını aradıkça ev dekorasyonuna olan ilgi de haliyle daha çok artıyor. Evde yemek pişirme ve aile eğlencesi seçenekleri, “evde okul odası tasarımı” gibi başlıklar içeren ev geliştirme projeleri için yeni oluşturulmuş panolar bu aralar yükselişte. Özellikle  “mobilya projeleri” (+% 68) ve “küçük ev spor salonları” (+% 48) gibi fikirler hızla yükseliyor.

    Evde egzersiz

    Evde daha fazla zaman ve daha az işe gidip gelme, dengede kalma ve ruh sağlığını koruma, “egzersiz videoları” , “yeni başlayanlar için spor salonu egzersizi”  ve “topraklama egzersizleri” gibi başlıklar ile fitness ve sağlıklı yaşam panolarında artış sağlamak anlamına gelir.

    Tasarruf etmek ve yaratıcılığı tetiklemek için yeni fikirler

    Karantina boyunca değişen ihtiyaçlar ve seyahat kısıtlaması bizleri daha tasarruflu yaşamaya yönlendiriyor. Bugünlerde “Günlük temel ürünler/ihtiyaçlar” ve “do it yourself” panoları oldukça ilgi görüyor. Siz de karantina günlerini verimli geçirmek ve evde eski eşyalarınızı dönüştürmek istiyorsanız panoları incelemenizi tavsiye ederim. 

    2021 trendleri için Pinterest Trend Raporu’nu inceleyin

    Pinterest, son 12 aydaki kullanıcı ilgi alanlarına ve alışkanlıklarına dayalı olarak en son trend tahminleri listesini yayınladı. Sosyal ağdan yapılan açıklamaya göre geçen yıl yayınlanan raporda trend tahminlerinin %80’i isabetli oldu. Pinterest, daha çok kullanıcıların gelecek planlarını pinlediği bir platform olduğu için işiniz açısından trend raporunu incelemek son derece faydalı olacaktır. Trend raporuna ulaşmak için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz. 

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN