Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürPDF'den Word'e aktarma uygulamaları

    PDF’den Word’e aktarma uygulamaları

          Bir dosya formatından başka dosya formatlarına dönüştürme bazen oldukça işe yarayabilir. Örneğin, PDF formatındaki bir dosya üzerinde düzenleme yapılamadığı için ilgili dosyanın farklı bir formata dönüştürülmesine ihtiyaç vardır. PDF formatında bir dosya üzerinde değişiklik yapılmak istendiğinde, dosyayı çoğunlukla doc veya docx formatına çevirmek işi oldukça kolaylaştırır. Bu haftaki  ” PDF’den Word’e aktarma uygulamaları ” başlıklı yazımda, PDF dosyaları üzerinde işlem yapılabilmesi için kullanılabilecek uygulamalardan söz edeceğim. PDF’den Word’e aktarma uygulamaları

    Adobe Acrobat DC

          Adobe’den bahsetmeden PDF çeviriciler ya da okuyucular hakkında konuşmak yeterli olmayacaktır. Bu yazılım ile orijinal dosyanın düzeni ve yazı tipi olduğu gibi korunarak tüm dosya Word belgesi haline dönüştürülebilir.

          Adobe PDF converter’ın en iyi özelliklerden biri de PDF’den belirli metin paragrafının çıkartılıp bir Word dosyasına atılmasına izin vermesidir.

          Uygulama aynı zamanda PDF dosyalarını düzenleme, çevrimiçi Dropbox, Google Drive vb. gibi ortamlarda paylaşmak gibi avantajlar sunuyor. Yine Acrobat DC ile PDF dosyasını herhangi bir Microsoft Office belgesine dönüştürme veya tam tersi bir office belgesini PDF formatına çevirmek oldukça basittir.

          Uygulamanın Pro DC versiyonunda, PDF içindeki bütün görünür bilgileri kaldırma, dosyaya ses, video gibi etkileşim nesneleri ekleme ve imzalanmak üzere gönderilen belgeler için gerçek zamanlı durum ve etkinlik bildirimi alınması gibi ek özellikler bulunuyor.

    Icecream PDF Converter

          Icecream PDF Converter, benzersiz hız ve hassasiyetle PDF formatından Word’e dönüştürme yapmanızı sağlayan oldukça özellikli bir uygulama olarak öne çıkıyor.  Uygulama aynı zamanda EPUB, JPG , FB2, HTML, MOBI, PNG, XLS ve XLSX gibi popüler metin ve resim formatlarını da destekliyor.

          Uygulamayı diğer benzer yazılımlardan ayıran özelliklerinin başında, PDF dönüştürme işleminde birden fazla dosya üzerinde aynı zamanda işlem yapabiliyor olması geliyor.

          Uygulamada yerleşik PDF okuyucu, metin tanıma, parola korumalı dosya işleme ve dosya boyutundan bağımsız dönüştürme desteği bulunuyor.

    Nitro PDF

          Nitro uygulaması, PDF dosyalarını kolayca Word belgesine dönüştürebilen diğer bir uygulama seçeneğidir. Uygulama aynı zamanda PDF dosyalarının toplu olarak işlenmesine olanak sağlıyor. Uygulama, PDF dosyalarını Excel, PowerPoint ve diğer tüm Microsoft Office formatlarına dönüştürmekle birlikte aynı zamanda herhangi bir formattan PDF’e geri dönme olanağı da sunuyor.

    WPS PDF

          WPS, PDF dosyalarını kolayca düzenlemeye olanak sağlayan harika bir yazılımdır. Bu uygulamada PDF dosyasından Word’e dönüşüm yapılırken; tüm işaretleri, tabloları vb. (saraogihospital.com) içerikleri saklayarak kayıpsız olarak dönüştürmek amaçlanmıştır.

          WPS PDF, toplu dosyaların dönüştürülmesine olanak sağlıyor. WPS Office Free,  5 sayfalık PDF’den Word’e dönüştürme sınırını desteklerken WPS Premium PDF’leri toplu olarak dışa aktarmayı destekleyip aynı zamanda OCR desteği de sunuyor.

    Solid Converter PDF to Word

          Solid Converter, PDF dosyalarını Word dokümanına çevirmek için kullanılabilecek bir diğer uygulamadır. Toplu dönüştürme özelliğine sahip olmakla birlikte aynı zamanda metnin sadece seçilen kısmının dönüştürülmesine destek veriyor. Uygula aynı zamanda PDF belgelerinin doğrudan kullanıcı arayüzünden yazdırılmasını olanak sağlıyor.

          Twitter takip için @salihertugrul   YouTube kanalım

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN