Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraPandemi Zamanlarında Risksiz Bir Hobi: Sualtı Fotoğrafçılığı

    Pandemi Zamanlarında Risksiz Bir Hobi: Sualtı Fotoğrafçılığı

    Sualtı fotoğrafçılığı, pandemi gölgesindeki yaz döneminde güvenli bir hobi olarak düşünülebilir. Fakat yazın sonuna yaklaştığımız şu dönemde bu hobiye ayıracağımız zaman azalmaya başladı. Aslında sualtında fotoğraf çekme işi olarak da tanımlanabilen bu hobinin biraz pahalı biraz da zahmetli olduğu baştan söylenebilir. Bu hobi için bazı pahalı ekipmanları satın almak zorunda kalacağınız gibi başarılı çekimler yapmak için ise uzun bir tecrübe süresi gerekecektir.

    Sualtı Fotoğrafçılığı İçin bir Avantaj: Balıkadam Brövesi

    Su altında başarılı çekimler yapabilmek için önceden Balıkadam Brövesi almış olmak elbette su altında çekim yapabilme kabiliyetinizi daha üst seviyeye taşıyacağından ciddi bir avantajdır.

    Pahalı Bir Hobi

    Yeni başlamayı düşünenleri hemen uyaralım. Oldukça pahalı bir bir hobiye ilk adımı atıyorsunuz. Sualtı Fotoğrafçılığı ile hobi olarak ilgilenmek için maddi durumunuzun bir parça iyi olması gerektiğini vurgulamak gerekir. Çünkü kullanılacak olan ekipmanlar özel olarak bu iş için üretilmiş cihaz ve aksesuarlardan oluşmaktadır

    Sualtı Kamerasının Seçilmesi

    Doğru ekipman ve doğru aksesuar seçimi yaparsanız kısa sürede başarılı işler yapabilirsiniz. Bilinen bütün temel fotoğrafçılık tekniklerinin su altında da aynen geçerli olduğunu bilmenizde fayda var. Hangi sualtı fotoğraf makineleri kullanılabilir derseniz aşağıda birkaç öneri bulabilirsiniz.

    Fujifilm FinePix XP140 Sualtı Fotoğraf Makinesi

    XP140, 25 metreye kadar su geçirmez, 1,8 metreye kadar düşmeye ve darbeye dayanıklıdır.

    Canon PowerShot D30

    Bu modeli 25 metreye kadar su geçirmezliğinin yanı sıra oldukça dayanıklı bir cihaz olarak yıllarca kullanılabilir.

    Canon PowerShot G1 X Mark II veya PowerShot G7 X Mark II

    Daha profesyonel bir tercihte bulunmak isterseniz bu modellere su geçirmez kılıf takarak 40 m’ye kadar su altında çekim yapabilirsiniz.

    Aksiyon Kamerası da Olur

    Daha ekonomik bir çözüm arıyorsanız da su geçirmez özelliği bulunan ya da su geçirmez bir aparat ile kullanılabilen bir aksiyon kamerası ile başlangıç yapabilirsiniz.

    Zamanınız Su Altında Sınırlı

    İster tüpsüz dalın ister tüplü su altında fazla kalamazsınız. Özellikle de tüple derine dalarken ciddi bir zaman probleminiz olacaktır. Zamanla tecrübeniz arttıkça zamanı daha iyi kullanmaya başlarsınız.

    İlk Denemeleri Havuzda Yapın

    İlk denemelerinizi denizde yapmak yerine belirli bir süre havuzda çalışmalar yaparak tecrübe kazanmaya çalışın. Bunu yaparak ilerlemek daha akıllıca olacaktır.

    Su Altında Duruş Tekniği

    Suyun altında sabit bir duruş tekniği geliştirmezseniz İyi sualtı fotoğrafları çekemezsiniz. Çünkü suyun altında başarılı çekimler yapabilmek için su altında sabit durmak gerekmektedir. Şnorkel kullanmak elbette kolaylık sağlayacağı gibi deniz altında kayalardan destek almak da denge sorununu ortadan kaldıracaktır.

    Derinlerde Harici Flaş Kullanmanız Gerekebilir

    Denizde derinlere doğru ilerledikçe ışık azalmaya başlar. Böyle bir durumda yanınızda harici bir flaş bulundurmanız gerekebilir. Su altında kullanılabilen flaşlar TTL (Through The Lens) olarak isimlendirilmektedir. Standart flaşlara göre fiyatları epey pahalıdır.

    Özetle

    Özetle, keyifli, emek gerektiren ve pek ekonomik olmayan bu hobinin keyfini çıkarmaya hemen başlayın. Kısa bir tatil ve Sualtı Fotoğrafçılığına başlangıç size iyi gelecektir.

    www.mediamarkt.com.tr

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN