Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürPandemi günlerinde dijital dünyada kariyer yapmak

    Pandemi günlerinde dijital dünyada kariyer yapmak

    Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hayatımızı kökten değiştirdi. Bazı sektörlerde ciddi düşüşler yaşanırken, dijital alanda kariyer fırsatları sizleri bekliyor. Bu hafta işinizi geleceğe taşıyabileceğiniz ve kendinize yeni bir kariyer inşa edebileceğiniz iş fırsatlarını masaya yatırıyoruz. 

    Kendiniz için yeni bir kariyer planlayın 

    Dijital dönüşüm, teknolojinin etkin olduğu işletmelerin yolunu hızla açarken, salgın sonrası yeni normal düzende internet tabanlı kariyer imkanlarının da önünü açtı. Hali hazırda yaşadığımız tarihi günler küresel piyasalarda durgunluğa ve ciddi iş kayıplarına neden olurken, ayrıca işten çıkarmalar ve maaş kesintileri de sıkça karşılaştığımız durumlar içerisinde  yer alıyor. 

    Salgının adeta şok etkisi yarattığı turizm ve otelcilik, emlak işletmeleri, restoranlar,, perakende, ulaşım ve mikro ve orta ölçekli işletmeler başta olmak üzere en ağır darbeyi almış gibi görünüyor. Bu süreçte zorluklarla mücadele etmek için şirketler, çalışma kültürlerinde ve politikalarında bir dönüşüm geçiriyor. Kuruluşlar uzaktan çalışmaya geçiyor ve çalışanlar evden çalışma kültürünü benimsiyor. Şirketler, organizasyonun farklı departmanlarında iletişimi kolaylaştıracak, müşteri deneyimini iyileştirecek ve işi genişletecek e-toplantılar ve sanal konferanslar aracılığıyla dijital dönüşümü hızlandırıyor ve teknolojinin faydalarından yararlanıyor. İşte bu süreçte yaşanan zorunlu dijital dönüşüm, teknolojinin etkin olduğu işletmelerin yolunu açacak ve salgın sonrası internet tabanlı kariyer fırsatlarının ortaya çıkması sağlanacak. 

    E-ticaret ile işinizi internete taşıyın 

    Pandemi ile birlikte dijital teknolojilerin kullanımı ve e-ticaret çok fazla artış gösterdi. Özellikle e-ticarette çok büyük fırsatlar olduğunu yaşayarak gördük.  Bu alanda yapılacak yatırımların hızla büyüme potansiyeli girişimcilerin iştahını kabartıyor ve birçok işletme ile girişimci internette mağaza açarak, müşteri kitlelerine ulaşıyor. Bu süreçte ev kadınlarından kobilere kadar pek çok kullanıcı dijitalde e-ticaret yapmaya başladı ve gelirlerinde önemli artışlar sağladı. Siz de dilerseniz işinizi internete taşıyabilir ya da sosyal alışveriş imkanı sunan Instagram gibi sosyal medya uygulamalarından faydalanabilirsiniz.

    Aynı zamanda e-ticaret sektöründe de hızla büyüme ile birlikte ciddi bir insan kaynağı ortaya çıktı. Dijital pazarlama yöneticileri, SEO uzmanları, Mobil Uygulama Geliştiricisi, UI-UX Uzmanı gibi dijital alanda uzmanlaşmış kişiler bu süreçte yüksek maaşlarla işe başlayabiliyorlar. Dilerseniz bu alanlarda eğitim alarak, kariyerinize yeni bir yön verebilirsiniz. İnternet üzerinden alabileceğiniz online eğitim programları ile evde kaldığımız süreçte kariyerinize yeniden yön verebilirsiniz. 

    Siber güvenlik alanında kariyer fırsatları

    Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde güvenlik en üst sıralarda yer alır. Hayatımız dijitalleştikçe tehditlere açık hale geliyoruz ve güvenlik ihtiyacımız bu yönde artış gösteriyor. Artık suçların dijitalleştiği, kanıtların adli bilişim uygulamaları ile elde edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle siber güvenlik hem günümüzün, hem de yakın geleceğin en gözde meslekleri arasında yer alıyor. Konuya ilgi duyanlar online eğitim ve bireysel yeteneklerini geliştirerek, siber dünyanın beyaz şapkalı hackerları arasında yerlerini alabilirler. 

    Blockchain teknolojisine kayıtsız kalmayın 

    Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, kripto para borsaları ve ilgili işletmeler oldukça popülerlik kazandı. COVID-19’un ardından, devlet tarafından sağlanan kamu hizmetleri, özellikle sağlık hizmetleri sistemleri, güvenlik gözetimi ve veri yönetimi eksikliği nedeniyle teknik verileri yönetmekte zorlanıyor. Merkezi olmayan teknolojisi ile blockchain, hassas verileri yetkisiz erişimden koruyan uygun bir çözüm gibi görünüyor. 

    Ayrıca, IBM, Oracle, devlet kurumları ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi şirketler, Coronavirus taşıyıcılarının ve virüsün yoğunluğunu tespit sürecini hızlandıracak olan MiPasa adlı blockchain tabanlı bir projeyle entegre oluyor. O halde, bir blockchain geliştiricisi olmak istiyorsanız, şimdi tam zamanı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN