Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunHi-Fi Kulaklar ile Oyun Deneyiminizi Artırın

    Hi-Fi Kulaklar ile Oyun Deneyiminizi Artırın

    Oyun zevkinizi artırmak için özellikle grafikleri geliştirecek çözümler akla gelen ilk seçenek oluyor. Ancak unutulmamalı ki iyi bir oyun deneyimi için seslerin kalitesi de çok önemli. Özellikle atmosferi tamamlaması açısından sesler bazı zamanlarda oyunculara avantaj bile sağlıyor. Örneğin düşmanın nereden olduğunu anlayıp hamle olarak öne geçebiliyorsunuz. İşte bu artıları yakalamak ve kendinizi oyunun büyüsüne kaptırmak adına çeşitli yollar mevcut. Bu yazımızda daha çok müzik için geliştirilen kulaklıklarını oyuncu kulaklığı olarak kullanmanın yollarını inceleyeceğiz.

    oyuncu kulaklığı
    MediaMarkt’ta 539 liraya satılan Sennheiser HD 2.20 bu fiyattaki en iyi oyuncu kulaklığı olabilir

    Oyuncu Kulaklığı mı Hi-Fi Kulaklık mı?

    Öncelikle eğer elinizde iyi bir kulaklık varsa onu oyun için de gönül rahatlığıyla kullanabileceğinizi belirtelim. “İyi bir kulaklık” tanımı ise elbette ki son derece kişisel bir yargı. Dolayısıyla eğer müzik için kullandığınız kulaklıktan mutluysanız oyun için geri kaldığınızı düşünmeyin. Özellikle Hi-Fi kategorisine ait bir kulaklık sahibiyseniz alacağınız ses kalitesi oyuncu kulaklıklarından bile iyi olabilir. Bunun nedeni iyi bir markanın geliştirdiği kulaklıkta kullanılan mühendisliğin ve tecrübenin müzik, sinema ve oyun gibi farklı alanlarda da oldukça iyi performans sergilemesi. Hi-Fi dahil farklı tarz kulaklıklar için sizi bu adreste yer alan Sony, Pioneer, Beats, JBL, Philips, Sennheiser gibi modelleri incelemeye davet ediyoruz.

    mikrofon
    Eğer kulaklığınızda hoparlör yok ise çözüm kolay

    Stereo ile Daha Gerçekçi Ses

    Oyuncu kulaklıklarının kağıt üzerindeki en büyük artısı 5.1 gibi çok kanallı ses desteği. Markalar da bu hedefi genellikle dar bir alana birkaç küçük hoparlör koyarak sanal ya da fiziksel olarak gerçekleştirmeye çalışıyor. Bazen de ayrışma için yazılım kullanılıyor. Bu tarz müdahaleler de kulaklıkların fiyatını artıyor. Ancak seste genel ilke alanın ve hacmin geniş olması ve sesin bu alanda daha gerçeğe yakın şekilde oluşması. Dolayısıyla böyle bakarsak dengeli ve iyi bir stereo ses sağlayan Hi-Fi kulaklıklar daha doğru ve gerçekçi ses oluşumuyla aslında düşman ve kurşun gibi seslerin yönünü anlamanızda daha yardımcı olabilir.

    adaptör
    Mikrofon girişi olmayan bir kulaklığa mikrofon takıp konsolda kullanmak için böyle bir adaptöre ihtiyacınız var

    Mikrofon Takviyesi

    Müzik için kullandığınız kulaklıkta özellikle eski modellerde mikrofon eksikliği olabilir. Çözümünüz PC tarafında oldukça kolay. Fiyatları 40 ile 300 lira arası değişen mikrofonlarla oyun içinde sesinizi aktif hale getirebilirsiniz. 99 liraya bu adresten satın alınabilen Trust’un bu vintage modeli hem görsel hem de işlevsel açıdan başarılı. Bu tarz bir kombinasyonu konsola taşımak içinse kulaklık mikrofon ayırıcı adaptör satın almanız gerekiyor. Ortalama 10 liradan başlayan bu ürünün bir tarafına mikrofonu, diğer tarafına hoparlörü takıyorsunuz. Ardından tek bir jaka dönüşen ikiliyi JoyPad’inize takabilirsiniz.

    Özetlemek gerekirse eğer elinizde iyi bir kulaklık varsa bunu oyun platformuna saydığımız yöntemlerle taşıyabilirsiniz. Yeni alacaksanız da oyuncu kulaklıklarının performansına göre fiyat açısından Hi-Fi kulaklıklara göre yüksek kaldığını söyleyebiliriz. Hi-Fi kulaklıklar da fiyat açısından uçuk olabilir. Dengeyi bulup karar vermek için deneme yapmayı unutmayın.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN