Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiOyun konsolu mu yoksa oyun bilgisayarı mı?

    Oyun konsolu mu yoksa oyun bilgisayarı mı?

    Yaz tatiline girdik. Peki sizin bu yaz oyun oynamak için tercih edeceğiniz platform hangisi olacak? Oyun konsolu mu, yoksa oyun bilgisayarı mı?

    Merakla beklenen yaz tatili nihayet başladı. Geçtiğimiz hafta itibariyle okullarda son ders zili çaldı ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline girdi. Peki bu yaz tatilinde en çok oyun oynayacağınız platform hangisi olacak?

    Bilindiği üzere yıllardan beri sorulan bir soru var. Oyun bilgisayarı mı yoksa oyun konsolu mu? Elbette her iki platformunda kendisine has artıları var. Burada önemli olan nokta ise oyun severlerin bu platformlardan beklentileri.

    Oyun konsolu mu yoksa oyun bilgisayarı mı?

    Malum, konsollar tarafında seçenek yelpazesi 3 isimle sınırlı. Sony, Nintendo ve Microsoft. PC tarafında ise ucu açık bir durum söz konusu.

    Elbette herşeyden önce şunu göz önünde bulundurmamız gerekiyor. En sağlam oyunlar bile en güçlü konsol kadar kaliteli olabiliyorlar. Çünkü günümüzde hemen hemen tüm oyunlar konsollar temel alınarak geliştiriliyor.

    Bu bağlamda bakınca çok güçlü bir PC almanın öyle hayati bir önem taşımadığını söyleyebiliriz. Muhtemelen PS5 kadar güçlü bir PC aldığınızda, önümüzdeki 5 – 6 yıl boyunca çıkan tüm yeni oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabileceksiniz.

    PC’nin konsollara nazaran en önemli artısı, yazılım desteğinin sınırsız olması. Yani dilediğiniz oyun için dilediğiniz yama ya da güncellemeyi indirip yükleyebiliyorsunuz. Konsollar tarafında ise bu imkan biraz daha kısıtlı. Fakat konsolların da PC’ye göre önemli artıları mevcut.

    Konsola özel oyunlar öne çıkıyor

    Konsollar tarafında öne çıkan temel unsur ise tabi ki exc. oyunlar. Bilindiği üzere Nintendo ve Sony bu konuda önemli çalışmalar yürütüyor. Microsoft’un konsolu Xbox Series için çıkan oyunları PC’de oynama şansımız olsa da Sony ve Nintendo tarafında bu oran daha düşük.

    Son dönemde Sony’nin PS4 ve PS5 için çıkardığı bazı oyunları PC’de görmeye başladık. Fakat Nintendo bu konuda çok daha katı tabulara sahip. Dolayısıyla canınız yeni nesil bir Pokemon ya da Mario oyunu oynamak isterse o zaman önünüzde Switch’ten başka bir alternatifin bulunmadığını söyleyebiliriz.

    Sonuç olarak özetlememiz gerekirse, konsol ve PC tarafında artılar ve eksiler mevcut. Fakat burada önemli olan temel unsur sizin hangi oyunlardan hoşlandığınız diyebiliriz. Zira konsollar özelinde farklı oyun türleri de bulunuyor. Örneğin Mario, Pokemon ya da Zelda tarzı bir yapımdan hoşlanıyorsanız o zaman tercihiniz Nintendo Switch olabilir.

    Fakat aksiyon ve macera öğelerinin daha ön planda olduğu bir deneyimi tatmak istiyorsanız o zaman tercihiniz PlayStation olmalı.

    Eğer dilediğim an kafama esen oyunu internetten indirip oynamak istiyorum diyorsanız. O zaman PC seçeneği sizin için ön planda tutulabilir. Sonuç olarak oyun için PC mi yoksa konsol mu sorusunun cevabı tamamen kişisel olarak şekilleniyor diyebiliriz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN