Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonOtonom araçlar Teksas yollarında

    Otonom araçlar Teksas yollarında

    Kendi kendine ilerleyebilen (otonom) araçlar, ABD-Teksas yollarındaki testlerine devam ediyor…

    ABD’de Kaliforniya merkezli Drive.ai adlı şirket, Dallas-Forth Worth dışındaki bir banliyöde sürücüsü olmayan, yani kendi kendine gidebilen (otonom) araçlarını kullanmaya başladı. Söz konusu sürüş testlerinin, bu yaz sonunda planlanan ‘otonom sürüş hizmeti’ lansmanı öncesinde dikkat çekici bir adım olduğuna şüphe yok.

    ABD’de kamusal alanlarda otonom test yapan ikinci şirket olma özelliğine sahip olan Drive.ai, sektör açısından bir diğer dönüm noktası maiyetinde.

    Öte yandan yayınlanan bir videoda kendi kendine giden Nissan NV200’ün, trafiğin içerisinde ilerlemesi, yaya ve bisiklet gibi nesneleri tanımlama teknolojisinin başarısı görülüyor.

    Şirket sözcüsü, kendi kendine giden sürüş teknolojilerini Teksas’a taşımaktan dolayı heyecan duyduklarını, daha fazla ayrıntıyı paylaşmak için sabırsızlandıklarını ifade etti.

    Bununla birlikte şirket, en azından başlangıç aşamasında araçları tek başına bırakmama konusunda kararlı. Temmuz ayında halka açık pilot seferlerin başlayacağı, ancak sürücü koltuğunun yanında eğitimli ‘güvenlik sürücülerinden’ birinin olacağı belirtiliyor. Söz konusu sürücünün, gerekli durumlarda araç kontrolünü ele alacağı kaydediliyor. ‘İlk aşama’ süresinin ise yaklaşık 6 ay süreceğinin altı çiziliyor.

    Özetle 2019’dan itibaren ABD’de otonom araçların sağlayacağı çeşitli faydalara tanıklık edilmeye başlanacak.

    Otonom teknolojileri, önümüzdeki birkaç yılda adından daha çok söz ettirecek gibi görünüyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN