Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiOPPO, yeni işletim sistemi ColorOS 12'yi duyurdu

    OPPO, yeni işletim sistemi ColorOS 12’yi duyurdu

    Android 12 tabanlı yeni ColorOS işletim sistemi, daha sorunsuz bir performansla daha kapsamlı bir kullanıcı arayüzü sunuyor.

    OPPO yeni işletim sistemi ColorOS 12’yi resmi olarak duyurdu. Kullanıcılarına Android 12’ye daha yakın bir deneyim yaşatmayı amaçlayan ColorOS 12, yeni ve kapsamlı kullanıcı arayüzüyle daha sorunsuz bir performans ve gün boyunca üretkenliğinizi artırmanın yanı sıra daha iyi bir iş-yaşam dengesi kurmanıza yardımcı olacak özelliklerle birlikte geliyor.

    Gerçekleştirilen lansmanla OPPO, ColorOS 12 beta sürümünü global kullanıcıları için resmi olarak yayınlayarak Android 12’yi çalıştıran ilk OEM’lerden biri oldu. OPPO ilk olarak Endonezya, Tayland ve Malezya’daki Find X3 Pro’ya sunduğu sürümü, önümüzdeki aylarda daha fazla ülke ve bölgeyi kapsayacak şekilde daha fazla modelde sunmayı planlıyor.

    Uzun vadeli çalışmalar sonucunda ColorOS 12, başta sistem eskimesi hatalarının önüne geçmek ve akıllı kaynak tahsisi sağlamak için, uzun süreli kullanıma bağlı gecikmeleri ve sistem takılmalarını gidermede üstün bir başarı sergiledi. Böylece, 3 yılda %2,75 oranında daha düşük bir sistem yaşlanma oranı, ortalama %30 daha az bellek kullanımı ve %20 daha düşük pil tüketimi kaydedildi.

    Görsel sezgilere hitap eden Quantum Animation Engine, gerçeğe yakın animasyon efektleri elde etmek için 300’den fazla geliştirilmiş animasyon kullanıyor. Direnme, durağan kalma ve geri tepki verme gibi fiziksel davranışları taklit eden bu özellik, daha gerçekçi ve sezgisel olması için genel deneyimi insan beyninin bilişsel yapısına ve alışkanlıklarına daha uyumlu hale getiriyor. PC Connect, Google Lens tarafından desteklenen 3 Parmakla Çeviri Hizmeti, FlexDrop ve Phone Manager gibi pratik özellikler, ColorOS 12 kullanıcılarının birden fazla senaryoda üretken olmasını sağlıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN