Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetOppo Enco X İncelemesi

    Oppo Enco X İncelemesi

    Tam kablosuz kulaklık satın almayı düşünenler için birçok seçenek var ve her geçen gün bu seçenekler zenginleşiyor. Oppo da, söz konusu tam kablosuz kulaklıklar olunca giderek daha fazla dikkat çeken bir marka hâline geldi. Geçen yıldan bu yana farklı fiyat segmentlerinde çeşitli seçenekler sunan Oppo, son olarak üst sınıf kablosuz kulaklık segmentinde rekabet eden yeni ürünü Enco X’i Türkiye’de satışa sundu. MediaMarkt’ın geniş mağazalarında ve mediamarkt.com.tr’de 1499 TL’lik fiyat etiketiyle satılan bu kablosuz kulak içi kulaklık hafif ve kompakt tasarımı, Qi kablosuz şarj standardını destekleyen ve oldukça şık görünen şarj kutusu, yüksek pil ömrü ile dikkat çekiyor. Ses tarafında ise Oppo ve DynAudio iş birliğiyle yüksek bir ses deneyimi sunuluyor. Üç mikrofonlu hibrit aktif gürültü engelleme sistemi de bu üst sınıf kablosuz kulaklığın özellikleri arasında yer alıyor. Oppo Enco X inceleme yazısı ve videosunda bu kablosuz kulaklığın özellikleri ve sunduğu deneyim hakkında detayları aktarıyoruz.

    Oppo Enco X’i mediamarkt.com.tr’den satın alın

    Oppo, Enco X’in tasarımında gövdeli bir yapıyı tercih etmiş. Kulaklık bölümü kulağın içine doğru otururken, gövde kısmı da kulağın dışında kalıyor. Aslında bu tasarım, kulaklıkların kulak içine daha iyi biçimde yerleşmesine yardımcı oluyor, gövde kısmı bir nevi dayanak işlevi görüyor. Oppo, gövde kısmını fazla uzun tutmamış, ancak ergonomiyi de göz önünde bulundurarak yeterli bir uzunluğu belirlemiş.

    Üstelik gövde kısmı çeşitli kontrol hareketlerini de yerine getirmeye imkan sağlıyor. Gövde üstünde yukarı aşağı kaydırarak sesi ayarlayabilir, hafifçe bastırıp bekleterek gürültü engelleme ve geçirgenlik modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Çift tıklatma ise parça duraklatma, değiştirme işlemlerine yarıyor. Üç kez tıklatmayı açarak da cihazın sesli asistanına erişebilirsiniz.

    Enco X, kulağa iyi şekilde oturuyor, silikon uçlu tasarıma sahip olduğu için kulak kanalını tamamen kapatıyor, dış ortam sesinin mümkün olduğu kadar az geçirilmesini sağlıyor. Oppo, Enco X’in kutusuna iki farklı boyda silikon ucu da eklemiş. Enco X ile birlikte kullanabileceğiniz HeyMelody uygulamasında kulaklık uyum testi var. Bunu uygulayarak en uygun boyuttaki silikon ucu belirleyebilirsiniz. Ani hareketlerde kulaklıkların yerinden oynadığı hissine kapılabilirsiniz. Ancak kulaklarınızdan fırlayıp yere düşmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Kısa gövdeli, silikon uçlu kulaklıkların üstünde şarj bağlantı uçları, mikrofonlar ve sensörler de bulunuyor. Oldukça hafif olan kulaklıklar kulaklarınızda da fazla ağırlık hissi yaratmayacak, uzun süreli kullanımlarda rahatsızlık vermeyecektir.

    oppo enco x inceleme

    Şık görünümlü kulaklıkları, aynı şıklıkta, parlak yüzeye sahip bir şarj kutusu tamamlıyor. Kısa, geniş ve elipse yakın bir şekle sahip olan şarj kutusunun güçlü, kararlı biçimde kapanan bir kapağı var. Buna rağmen tek bir parmak hareketiyle kolaylıkla açabilirsiniz. Kulaklıkları yuvalarından çıkarmak ve işiniz bittiğinde tekrar yerleştirmek oldukça kolay. Kapağın hemen altında şarj veya eşleştirme durumunu gösteren bir lamba var. Alt kenarda şarj için kullanılan USB-C portunu görüyoruz. Kenarda eşleştirme için kullanılan bir fiziksel tuş var. Arkada ise Oppo’nun bu kulaklığı geliştirirken iş birliği yaptığı DynAudio’nun logosunu görüyoruz. Şarj kutusunun kenarlarını mat bir şerit tamamen kaplıyor. Bunun kapağın tepesine gelen kısmında ise Oppo logosunu görüyoruz. İyi düşünülmüş, hoş bir tasarım numarası…

    Enco X, IP54 sertifikasına sahip. Yanı sıvı sıçramalarına ve toza karşı dirençli. Bu da onu dışarıda yağmur altında yapacağınız egzersizlerde veya yoğun efor sarfettiğiniz ve sonuç olarak terlediğiniz antrenmanlarda kullanım için elverişli hâle getiriyor. Bu arada kulaklığın beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle geldiğini belirtmeden geçmeyelim. Bizim elimizdeki siyah renk seçeneği, hem kulaklıklar hem de şarj kutusuyla oldukça hoş görünüyor.

    oppo enco x inceleme

    Bluetooth 5.2 bağlantısıyla gelen Enco X SBC, AAC ve LHDC gibi kodlayıcıları destekliyor. LHDC, Düşük Gecikmeli Yüksek Çözünürlüklü Ses kodlayıcısı olarak açılabilir ve Bluetooth üzerinden yüksek kaliteli ses iletimini sağlar. Şu an için bu kodlayıcıya destek en yeni Huawei, Oppo ve Xiaomi telefonlarında bulunuyor. Eğer bu desteğe sahip bir telefonunuz varsa, daha yüksek kalitede ses iletimi yapabilirsiniz. Öte yandan Oppo’nun ses gecikmesini azaltan Binaural Düşük Gecikmeli Bluetooth teknolojisi de mevcut. Bu da video izlerken ya da oyun oynarken gecikme etkisini azaltmaya olanak sağlıyor. Gerçekten de video izlerken veya oyun oynarken Enco X, düşük gecikmesiyle daha fazla keyif almayı sağlıyor.

    Ses konusunda uzman bir kuruluş olan Dynaudio ile iş birliği yapan Oppo, Enco X’te yüksek bir ses kalitesi sunuyor. Her bir kulaklık tekinin içinde, çift sürücülü bir kurulum mevcut. Yüksek frekanslar için 6 milimetrelik manyetik dengeli membran sürücü kullanılmış. Bunun yanında orta ve düşük frekansları işleyen 11 milimetrelik üç katmanlı kompozit dinamik sürücü var. Sonuç olarak etkileyici ve canlı bir ses çıkışı sunuluyor.

    oppo enco x inceleme

    Oppo Enco X, genel olarak dengeli bir ses çıkışı sunuyor. Vokaller net ve anlaşılır biçimde. Baslar kolaylıkla anlaşılmakla birlikte vokal ve tizleri bastırmıyor. Tizler de iyi biçimde ayarlanmış, en yüksek ses şiddetinde de aşırıya kaçma, patlama yapma gibi bir durum söz konusu olmuyor. Ses çıkış şiddeti de ortalamanın üstünde, genel olarak sesi daha fazla artırma ihtiyacını hissetmedik.

    Enco X’in yüksek kaliteli ses deneyimini artırmada sahip olduğu aktif gürültü engelleme sistemi de katkıda bulunuyor. Silikon uçlu tasarımı sayesinde dış ortamdan yeteri kadar izole oluyorsunuz. Bu durum aktif gürültü engelleme sisteminin verimini de artırıyor. Genel olarak çevredeki trafik veya motor uğultularını bastırmakta başarılı bir sistem var ki, bu da yeterli sayılır. Geçirgenlik modu da çevrenizde olup bitenleri anlamanızda yardımcı olacaktır.

    Telefon görüşmelerinde de Enco X başarılı bir performans sağlıyor. Öncelikle aktif gürültü engelleme sayesinde siz karşı tarafın ne dediğini daha iyi duyabiliyorsunuz. Buna ek olarak Enco X’in sahip olduğu ortam gürültüsü bastırma özelliği sizin sesinizin de karşı tarafa net ve anlaşılır biçimde iletilmesini sağlıyor.

    oppo enco x inceleme

    Pil konusunda Oppo Enco X sağlam bir performans sergiliyor. Aktif gürültü engelleme kapalıyken, şarj kutusuyla 25 saate varan toplam pil ömrü var. Bu değer, aktif gürültü engelleme açıkken 20 saate düşüyor. Kulaklıklar ise şarj kutusu olmadan, yüzde 50 ses seviyesinde 5 buçuk saate kadar müzik dinleme imkanı sunuyor. Eğer bizim gibi son ses seviyesinde müzik dinlemeyi seviyorsanız ve aktif gürültü engelleme de açıksa, tek bir şarjla 4 saate varan bir kullanım süresine ulaşabilirsiniz. Bu arada şarj kutusuyla 3 buçuk saate kadar telefon görüşmesi yapma imkanı da var. Şarj kutusu, alt kenarındaki USB-C portuyla şarj ediliyor. Ayrıca Qi kablosuz şarj desteğine de sahip. Özellikle ters kablosuz şarj desteğine sahip olan telefonlarla kullanım açısından bu destek pratiklik sağlayacaktır.

    Eğer bir Oppo markalı Android telefon sahibiyseniz, Enco X’in ayarlarını telefonunuzun Bluetooth menüsü aracılığıyla yapabilirsiniz. Diğer Android telefon kullanıcıları için de HeyMelody uygulaması kulaklığın yönetimine yardımcı oluyor. Her iki yöntem üzerinden pil seviyesini görme, yazılım güncelleme, dokunmatik hareketleri ayarlama veya Kulaklık Uyum Testi yapma gibi imkanlar sunuluyor. iPhone kullanıcıları ise bu tür kontrol imkanlarına şu an için sahip değiller.

    Oppo Enco X, şık görünümlü kulaklıkları ve şarj kutusuyla kullanım zevkini artırıyor, üst sınıf bir kulaklık olduğu izlenimini veriyor. Aktif gürültü engelleme iyi bir performans sergiliyor. Ses tarafında da Oppo ve Dynaudio iş birliğinin etkileri görülüyor. Müzik dinlerken, oyun oynarken veya bir şeyler izlerken yüksek bir deneyim sunuyor. Enco X, özellikle Oppo veya diğer markalı Android telefon kullanıcıları için önerilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN