Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımOppo Band inceleme

    Oppo Band inceleme

    Günden güne ülkemizdeki ürün yelpazesini genişleten Oppo, kısa bir süre önce ilk akıllı bilekliğini de satışa sundu. Oppo Band ilk bakışta modern tasarım çizgisiyle dikkatleri çekmeyi başaran bir bileklik.

    40.4mm x 17.6mm x 11.45mm ölçülerinde olan bilekliğin ağırlığı ise yaklaşık olarak 10.3 gram. Yani bilekliğin hayli hafif olduğunu söyleyebiliriz.

    Oppo bu bilekliğinde 126 x 294 piksellik 1.1 inçlik AMOLED ekran kullanmış. Dolayısıyla ekran üzerindeki yazıları ve bildirimleri rahatlıkla okuyabiliyorsunuz. Normal şartlarda 1.1 inçlik ekranda gelen bildirimleri okumak çok da kolay olmayabilirdi. Fakat Oppo çözünürlüğü yüksek tuttuğu için ekrandaki yazıları okuma tarafında bir sıkıntı çekmiyorsunuz.

    Tüm ihtiyaçlarınız için tek bir bileklik

    Elbette akıllı bileklik denildiğinde akla gelen birkaç temel özellik bulunuyor. Adım  takibi, nabız ölçümü ve uzun süreli pil ömrü.

    Oppo Band’ın tüm bu temel ihtiyaçları karşıladığını söyleyebiliriz. Yani gün içerisinde düzenli bir şekilde nabız, adım, uyku takibinizi Oppo Band ile gerçekleştirebilirsiniz.

    100 mAh’lık bir pil ile gelen bilekliğin pil ömrü ise ortalama olarak 10 gün. Elbette bu noktada sizin kullanımınız da büyük önem arz ediyor. Örneğin her gün spor yapıp bu spor esnasında da anlık olarak nabız takibi gerçekleştirirseniz bilekliğin pil süresi 6 güne kadar kısabilir. Tam tersi bir durumda da yani hiç spor yapmayıp bilekliği sadece rutin bir şekilde kullanırsanız o zaman da pil süresi 12 güne kadar çıkacaktır.

    Oppo Band içerisinde açık hava koşusu, kapalı alan koşusu, yağ yakma koşusu, açık hava yürüyüşü, açık havada bisiklet sürüşü, kapalı alanda bisiklet sürüşü, eliptik, kürek, kriket, badminton, yüzme, yoga gibi spor modları bulunuyor. Bu modları seçerek yaptığınız egzersiz süresi boyunca yaktığınız kaloriyi daha doğru bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

    Oppo Band

    Her zaman kolunuzda!

    Oppo Band 5ATM basınca kadar suya dayanıklı. Yani yüzerken, duş alırken veya yağmurda ıslanırken bilekliği çıkarmanıza ya da sudan sakınmanıza gerek yok.

    Öte yandan bileklikle birlikte kanınızdaki oksijen oranını ölçmeniz de mümkün. Tabi ki bunun için menüden ölçüm yapma seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Yani kandaki oksijen oranı nabız ya da adım sayar gibi günlük düzenli bir ölçüme sahip değil.

    Bu saydığımız özelliklerin dışında bilekliğiniz size hareket etmenizi ya da nefes egzersizi yapmanızı da hatırlatabiliyor. Ayrıca dileyenler için su içme hatırlatıcısı da mevcut.

    Oppo Band’ı zevkinize göre özelleştirmek için HeyTap Health uygulamasını Google Play’den indirmeniz gerekiyor. Daha sonra bu uygulama arayüzünden dilediğiniz değişiklikleri yapabiliyorsunuz.

    Son bir hatırlatmada bulunalım. Bu bilekliği sorunsuz bir şekilde kullanabilmek için telefonunuzun Android 6.0 ya da iOS 12.0 veya daha yeni bir sürüme ihtiyacınız var.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN