Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunOnimusha: Warlords İnceleme

    Onimusha: Warlords İnceleme

    18 yıl önce PlayStation 2 platformunda baş gösteren aksiyon ve macera oyunu Onimusha: Warlords, yeni nesil oyuncular için piyasada yerini aldı. Capcom, aradan geçen zamana rağmen oyun hakkında konuşulmaya değer elementler sayesinde, Samanosuke Akechi’nin Prenses Yuki’yi kurtarma macerasında tekrar gün yüzüne çıktı. Hikaye anlamında oyunda hiçbir değişiklik yok yani daha önce oyunu oynadıysanız, beklentilerinizi belli noktalarda yükseltmemeniz önemli.

    Tabii söz konusu konsol ve yenilenmiş grafikler olunca, Onimusha ismini geride bırakmak büyük haksızlık olur. Onimusha: Warlords, remaster etiketinde düşünüldüğünde oldukça zor bir etiket. Açıkçası görsel anlamda, büyük televizyonlarda aynı keyfi tekrar verebilmesi de çok tatlı bir his. Karakter modelleri harika görünüyor ve aydınlatma da büyük ölçüde elden geçirilmiş, ancak bu her şeyi daha iyi hale geldiği anlamına gelmiyor. Dövüş dinamiklerine geldiğimizde Onimusha, yalnızca tek bir düşmana odaklanmanıza izin veriyor. Samanosuke’yi hazır savaş moduna getirmek ve kontrollere alışmak biraz zaman alabiliyor.

    Geri adım atma, düşmandan sıyrılma gibi kıurak hareketler sıkıntı yaratabiliyor. Hatta alışma sürecinde birkaç kere ölmeniz veya anlamsız fazla hasar almanız kaçınılmaz. Onimusha: Warlords, grafik dışında yeni hiçbir şey sunmuyor. Ekstra boss savaşı, yeni gizli bölümler veya oyun değişiklikleri namına elimizde neredeyse hiçbir farklı özellik yok. Remaster konusu olunca beklentiler doğal olarak biraz artıyor ve aradan geçen 18 yıl da bunu bayağı etkiliyor. Temelde popüler olan mekaniği daha temiz hale getirmek veya oynanışta ufak tefek değişikler yapmak, oyunu çok daha iyi hale getirebilirdi. Oyun, kesinlikle çok eski. Bu gerçeği kabul ederek Onimusha dünyasına dalmaya çalışmalısınız. Hızlı tempolu dövüşü, basit geliştirme sistemi ve eğlenceli bulmacaları ile türünü sevenlerin istediğini vermeyi başarıyor.

    Daha önce bu isme hayatınızda hiç yer vermediyseniz, denemek için tam zamanı. Müzik seçimleri, ambiyans ve eğlenceli dövüş dinamiği, karaktere kısa sürede bağlanmanızı sağlayacaktır. Artısıyla, eksisiyle zamanınızı hak ettiği bir gerçek.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN