Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımApple Bilgisayarlarda NTFS Formatlı Disklere Nasıl Veri Yazılır?

    Apple Bilgisayarlarda NTFS Formatlı Disklere Nasıl Veri Yazılır?

    Dosyalarınızın kapladığı alan her geçen gün artıyor. Fotoğraf ve videolarınızı yedeklemek istiyorsunuz. Harici bir depolama çözümü ile kolayca ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Hatta bu adrese gidip farklı seçeneklere göz atabilirsiniz. Ancak özellikle Apple bilgisayar kullanıyorsanız harici diskinizle NTFS dosyalama formatından kaynaklanan uyum sorunları ya da yazma sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Bu yazımızda pratik şekilde her türlü harici diski Mac (Apple) ve Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarlar için uyumlu hale getireceğiz.

    ntfs
    Paragon NTFS kolay kurulumu esnekliği ile her türlü diski rahatlıkla kullanmanızı sağlıyor

    Paragon NTFS ile Kesin Çözüm

    30 liraya bu adresten satın alabileceğiniz Paragon NTFS programı hiç şüphesiz en zahmetsiz, hızlı ve kolay çözüm. En son sürüm MacOS Mojave ve bir önceki Sierra dahil olmak üzere büyük bir uyumluluk ile gelen Paragon NTFS, SSD diskler için de geliştirilmiş yazma, okuma, yedekleme özellikleriyle geliyor. Sihirbazlar aracılığı ile kurulduktan sonra NTFS olarak biçimlendirilmiş diskleri yerel bir disk olarak kullanabileceksiniz. Özellikle Windows ve MacOS’u aynı bilgisayarda kullanıyor ve işletim sistemleri arasında geçiş yapıp dosya transferi yapıyorsanız Paragon NTFS mutlak çözüm.

    exfat
    Flash belleği ya da harici diski yeni aldıysanız exFAT ile biçimlendirip Windows ve MacOS’ta yazma / okuma sorunları olmadan kullanabilirsiniz

    exFAT ile Ücretsiz Uyumluluk Elde Edin

    Mac’ler FAT32 dosyalara tam erişim sağlayabiliyorlar. Ancak FAT32 tek dosyada en fazla 4GB boyuta izin veriyor. Özellikle HD videolar ile uğraşıyorsanız bu kısıtlama hoşunuza gitmeyecektir. Eğer yeni bir harici disk veya flash bellek aldıysanız kullanıma başlamadan önce Windows veya MacOS üzerinde biçimlendirme seçenekleri arasında exFAT’i deneyebilirsiniz. exFAT, Microsoft tarafından geliştirilen ücretsiz bir dosyalama formatı ve en büyük artısı neredeyse sınırsız olması (16 Exabyte). exFAT’in eksisi ise uyumluluk sorunu. Örneğin, PlayStation 3 ve Xbox 360 gibi eski nesil konsollar exFAT’i desteklemiyor. Eğer diski çok farklı cihazda kullanmak istiyorsanız cihazlarınızın exFAT desteğini mutlaka kontrol edin.

    Bu iki yöntem dışında ücretsiz ama riskli çözümler var. Bunlardan ilki FUSE isimli program. Onu kurmak için MacOS’un yazma okuma ayarları ile oynayıp güvenlik riski almanız gerekiyor. Bir diğer seçenek ise “Apple Deneysel NTFS Yazma Desteği” ile aratma yaparak erişebileceğiniz çözümler. Burada da Apple firması henüz geliştirilme aşamasında olan bu desteği riskli haliyle kullanıma açıyor. Ancak kullanıcı yorumlarına göre bazı disklerin bu özellik nedeniyle bozulduğu ve genel olarak memnuniyetin düşük olduğu yönünde. Dolayısıyla Apple resmi şekilde bu desteği herkese açık hale getirmeden deneysel bir çözüm önermiyoruz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN