Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürNintendo’nun ilk mobil oyunu bu hafta açıklanacak

    Nintendo’nun ilk mobil oyunu bu hafta açıklanacak

    nintendoOyun dünyasının en köklü şirketlerinden biri de Nintendo. Sayısız oyunun ve oyun aygıtının geliştiricisi, adeta oyun endüstrisinin mihenk taşlarından. Ayrıca mobil oyunların küresel düzeyde gördüğü devasa ilgi ile birlikte konuya kayıtsız kalamayanlar arasında aynı zamanda. Japon teknoloji şirketi, 2015 yılının başında ‘yıl sonuna kadar yayınlanacak bir mobil oyun’ üzerinde çalışıldığına dair işaretler vermişti. Ünlü bir medya organının haberine göre ise beklenen zaman tahminlerden çok daha yakın…

    ABD’nin önde gelen yayın organlarından The Wall Street Journal’da çıkan bir habere göre Nintendo, birkaç gün içinde yeni oyununu mobil uygulama pazarına sunabilir. Analistlerin tahminlerinin kaynağı ise şirketin 28 Ekim Çarşamba günü açıklayacağı finansal bilanço açıklamaları. Tahminlere göre bu mali gidişat odaklı duyurunun devamında –tahminlere göre bir gün sonrasında- ilk mobil platform oyunu hakkında detaylar açıklanacak. Hatta oyun, iOS ve Android arenasında indirilmeye hazır formda sunulabilir.

    Uzun ve detaylı bir süreç

    Daha önce konuşan önde gelen Nintendo yetkilileri, geliştirilecek oyunların detaylı ve uzun bir süreçten sonra hazır hale geleceğini, bu alanda acele etmeyeceklerini dile getirmişlerdi. Kalitenin ön planda tutulduğu yeni bir mobil oyun deneyiminin sinyalleri olarak yorumlanan bu açıklamaların vücut bulmuş hali heyecan uyandırıyor.

    Japon oyun şirketi Nintendo’nun gizemli oyunu, mobil platformlara önümüzde günlerde gelebilir. Bu yöndeki detayları izlemeye ve sizlere çeşitli ‘indirme linkleri’ eşliğinde sunmayı sürdüreceğiz. Bizi izlemeye devam edin.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN